Nem jutott el a BKK-ról szóló jelentés a főváros pénzügyi bizottságához

2012. szeptember 19. 08:55

A Fővárosi Közgyűlés pénzügyi és költségvetési bizottságának elnöke úgy fogalmazott: ha valóban a sajtóban megjelent megállapításokat tartalmazza a jelentés, akkor a főváros egyik legszabályosabban működő társaságáról van szó.

2012. szeptember 19. 08:55

Ha valóban a sajtóban megjelent megállapításokat tartalmazza a Budapesti Közlekedési Központ belső ellenőrzéséről szóló jelentés, akkor a főváros egyik legszabályosabban működő társaságáról van szó – jelentette ki Németh Zoltán, a Fővárosi Közgyűlés pénzügyi és költségvetési bizottságának Fidesz-KDNP-s elnöke szerdán. Az önkormányzati tulajdonú cégek, fővárosi fenntartású intézmények ellenőrzési jelentéseivel foglalkozó testület vezetője elmondta, hogy a feltételezett dokumentumról a sajtóból értesült, a bizottsághoz egyelőre nem jutott el az anyag. Jelezte, hogy hasonló észrevételeket, javaslatokat szinte valamennyi belső ellenőrzési jelentés tartalmaz.

Ha valóban a megjelent állítások szerepelnek az anyagban, akkor az egyik legszabályosabban működő fővárosi cég a BKK – tette hozzá Németh Zoltán. Az origo.hu kedden azt írta, szabálytalan tankolásokról és vacsoraszámlákról, illetve kockázatos szerződésekről is szól az a belső jelentés, amelyet a Fővárosi Önkormányzat ellenőrei készítettek a Budapesti Közlekedési Központ átvilágításakor. A portálon kedden megjelent összeállítás szerint a társaság 2011-ben egyebek mellett többször is indokolatlanul kért jogi tanácsokat ügyvédi irodáktól, hiányosan töltötték ki az üzemanyag-vásárlásokhoz szükséges bizonylatokat, továbbá az ellenőrök találtak egy aláírás nélküli, 34 ezer forintos éttermi számlát is.

A lap azt is ismertette, hogy a BKK lábjegyzetben véleményezte a dokumentumot; azt írta, hogy új szabályozást készítenek, amely „kezelni fogja a jelentésben leírtakat”.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. szeptember 19. 09:44
Azért a Tarlóv valamiért mégis csak meg akarta mogyorózni a kis Dávidkát! De hát Dávidka Orbán rokon! Némi bolsi felmenővel persze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!