Egy független legyőzte a Fidesz jelöltjét Balmazújvárosban

2012. július 29. 23:32

Erdeiné Győri Csilla független jelölt szerzett mandátumot Balmazújvárosban az időközi önkormányzati képviselő-választáson vasárnap.

2012. július 29. 23:32

Az időközi megméretésen öten indultak: a választók három független jelöltre, továbbá a Fidesz, valamint a Jobbik jelöltjére szavazhattak.

A választásra jogosult 1877 állampolgár közül 413-an (22 százalék) adták le a voksukat. A győztesre 142-en szavaztak, a Fidesz jelöltjére, Molnár Jánosra 97-en, a Jobbik jelöltjére, Molnár Péterre 88-an voksoltak, a másik két független jelölt 69, illetve 16 szavazatot kapott – tájékoztatott Veres Margit.

A Hajdú-Bihar megyei Balmazújváros 5. számú egyéni választókerületében az időközi választást a korábbi képviselő, Varga Jánosné halála miatt kellett kiírni. A fideszes képviselő 2010-ben 286 szavazattal, 72%-os támogatottsággal szerzett mandátumot.

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papuska
2012. július 30. 11:36
A választási eredmények figyelmeztetőek. Bár számomra aki magát "függetlennek" tekinti az a gerinctelenséggel, gyávasággal és a demagógiával egyenértékű, hiszen a mai modern politikában nincs és nem is lehet valaki független. Mitől független? A körülményektől, a világtól, vagy mitől? Független, nyolc osztállyal, vagy annak egyenértékével, a konyhában lehet valaki. Ezt sajnos nagyon sokan nem értik, de ez a magyar oktatás színvonalának, és annak köszönhető, hogy a politológiát, a politikát csak a felsőoktatásban tanítják, nem az alapfokon, ahol az nélkülözhetetlen lenne az igazi demokráciához. Sajnos ebből is látszik, hogy az Unió a tagországok "népi" szintű véleménybefolyásoló rendszere működik. Ebben, végül is nem állunk olyan rosszul, hiszen a "központi akarat" ellenére a magyar közvélemény nem fordult olyan egységesen az ország akkor 2/3-os vezetésével szemben, mint ahogy azt sikerült elérni több Európai Uniós országban. Végül talán sikerül ennek, az ország gyarmatosításának többnyire ellenálló kormánynak mennie kell, hogy egy, a "nagy internacionalizmus" keretében, az Unió legfeljebb harmadik szintű, gyakorlatilag gyarmati állapotú szolgaországát létrehozhassák, az elképzelések szerinti betelepítésekkel, és etnikai átalakítással. A jámbor balga emberek pedig lelkesen mennek a számukra kijelölt úton, mint a balga tinók a tagló elé. És erre még büszkék is, hiszen mindenki látja, hogy a többi balga tinó is arra megy, tehát ez a jó irányba vezető út. Jó utat az utolsó "Búúúzásig, mig lecsap ránk is a tagló! Azután az Öreg Európa, csak azon fanyaloghat, hogy a hosszú ellenállásban számukra kissé rágósnak bizonyul a mi tinó húsunk. Biztos, hogy nekünk csak a tinó szerep juthat? Tényleg a tagló a cél? Elhisszük?
Natty Bumppo
2012. július 30. 09:24
Hm! A képviselő testület összetétele: 8 Fideszes, 3 Jobbikos 1 független Sose csillapodjon jobban. Wheheheheheh
én vagyok a
2012. július 30. 09:19
Csillapodik a forradalmi érzés! Hm!
bunko_jobbos
2012. július 30. 08:28
Gondolom, most ebből óriási tanulságok fognak levonatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!