Pintér: Tovább nőtt a rendőrség létszáma

2012. május 21. 10:42

A belügyminiszter éves miniszteri meghallgatásán közölte: teljesül a kormányzás első két évére vállalt 3500 fős rendőrségi létszámbővítés.

2012. május 21. 10:42

Az alkotmányügyi bizottság előtti, éves miniszteri meghallgatásán Pintér Sándor közölte: teljesül a 3500 fős rendőrségi létszámbővítés, amit az első két évre vállaltak. A belügyminiszter elmondta, 4250 ember kiképzése történik meg június 30-ig. Hozzátette: a létszámbővítéshez kötődően várható volt, hogy több bűncselekményt derítenek fel, több elkövetőt fognak el a rendőrök, ennek megfelelően a börtönök túltelítettsége nem csökken.

Pintér tájékoztatása szerint jelenleg 138 százalékos a börtönök telítettsége, amin egy létszámtelítettség-kiegyensúlyozó programmal, valamint két börtön – a solti és a Gyorskocsi utcai intézmény – szolgálatba állításával próbáltak segíteni. Ezzel ugyan ideiglenesen csökkent a túlterheltség, de aztán a fogvatartottak számának növekedésével később ez visszaállt.

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2012. május 21. 21:52
Csak még a kellő számú trffipax beszerzése hiányzik, és már meg is lesz Matolcsynak a hiányzó bevétel.
Viktus
2012. május 21. 14:40
Jut majd vidékre is közbiztonsági feladatokra vagy majd a közlekedési vámszedők lesznek? :P
Pirosz-szka
2012. május 21. 11:28
"...teljesül a kormányzás első két évére vállalt 3500 fős rendőrségi létszámbővítés." Ez is több a semminél...:) És mi lesz a két héten belüli rendcsinálással? Mert mostanában --a visszafogott híradások ellenére is--, mintha egyre több lenne a köztörvényes bűnözés. (A politikusokról most ne is essék szó!)
pimepime
2012. május 21. 10:51
". Ezzel ugyan ideiglenesen csökkent a túlterheltség, de aztán a fogvatartottak számának növekedésével később ez visszaállt." -------------------- Kellett a hely az egyenruhás bűnözőknek. Vagy azok inkább Kanadába menekültek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!