MSZP: Réthelyi nem értett a rábízott területekhez

2012. május 03. 15:22

Az MSZP szerint a lemondását két év után benyújtó Réthelyi Miklósnak el sem kellett volna vállalni a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetését.

2012. május 03. 15:22

Az MSZP szerint a lemondását két év után benyújtó Réthelyi Miklósnak el sem kellett volna vállalni a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetését. Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja csütörtökön sajtótájékoztatón azt mondta: a távozó tárcavezető felkészült orvosprofesszor, de nem ért azokhoz a területekhez – a szociál- és oktatáspolitikához, a kultúrához, a közművelődéshez –, amelyek felügyeletét a csúcsminisztérium vezetésével rábízták. Hozzátette: kétévnyi minisztersége után a szociális szféra „romokban hever”, az igazgatási rendszert szétverték, a legtöbb intézményt államosították, ám ettől nem lett több pénz a működésükre.

Azzal kapcsolatban, hogy az erőforrás-minisztérium élére Balog Zoltán államtitkár kerül, Korózs Lajos úgy foglalt állást: amíg a kormányzati politika iránya változatlan, és minden területen a miniszterelnök akarata érvényesül, „teljesen mindegy, hogy hívják a szakminisztert”.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ebfül
2012. május 03. 15:31
Bezzeg az egykori MSZP-s miniszterek... Továbbá Kovács, adó- és vámügyi biztos. Mindegyikük a szakmája "csúccsát" képviselte. Nyelveket is beszéltek, rendesen. Bezzeg Réthelyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!