UD-Kész-ügy: felmentették a vádlottakat

2011. április 06. 15:54

Első fokon bűncselekmény hiányában felmentett a Fővárosi Bíróság a hivatali visszaélés vádja alól egy rendőrtisztet és öt vádlott-társát, köztük az UD Vagyonvédelmi Zrt. vezérigazgatóját, Tóth Jánost. Az ítélet nem jogerős - írja az Index.

2011. április 06. 15:54

A KÉSZ Holding volt vezérigazgatóját, az UD Vagyonvédelmi Zrt. vezérigazgatóját, egy rendőrtisztet, egy adóhivatali munkatársat és két magánnyomozót hivatali visszaéléssel vádolt a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

A vádirat szerint Jutasi Zoltán, a KÉSZ Holding akkori vezérigazgatója 2008-ban megkereste Tóth Jánost, az UD Vagyonvédelmi Zrt. vezérigazgatóját, és megkérte, szerezzen adatokat a KÉSZ Holding Zrt. hat vezetőjéről a rendőrségi és adóhatósági nyilvántartásból is. A bíróság szerint a vád nem tartalmazott célzatot, márpedig a hivatali visszaélés lényege az, hogy jogtalan hátrány okozása vagy jogtalan előny biztosítása legyen a célja.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagytestver
2011. április 07. 09:15
Ártatlan emberekről volt szó mindkét oldalon, mivel hírszerzésekkel kizárólag ártatlan emberek foglalkoznak, ezért érthető és jogos, hogy felmentették őket, még ettől is jogosabb, hogy a volt miniszterelnök szabadon grasszál dettó ártatlan társaival.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!