MSZP: Tovább szigorodik a médiatörvény

2011. február 24. 16:48

A szocialisták szerint bár a kormány látszólag igyekszik megfelelni az Európai Bizottság elvárásainak, módosító javaslatával egyes pontokon tovább szigorítaná a médiatörvényt.

2011. február 24. 16:48

Mandur László szerint a kormány módosító indítványa nem tekinthető valódi megoldásnak, inkább trükközés, megtévesztés. Példaként hozta, hogy a kormány bár pontosítaná a regisztrációs szabályokat, egyúttal lehetőséget adna arra, hogy a médiahatóság egymillió forintos bírsággal sújtsa az azokat megszegő médiumokat.

A szocialista politikus közölte: az MSZP határozati javaslatban kezdeményezi, hogy a parlamenti pártok, a kormány és a szakmai érdekképviseletek részvételével működő eseti bizottság dolgozzon ki egy új, az EU-s és alkotmányos jogelveknek megfelelő médiaszabályozási javaslatot.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2011. február 24. 20:35
Az ország elleni felháborító támadás volt a médiatörvény ellen szervezett világraszóló akció, méltó büntetése volna, ha az új törvény még szigorúbb lenne
drieno
2011. február 24. 20:11
miután bemutatták az elképzelésüket az eu-nak, meg is egyeztek vele, nyilván teljesen más pontokat fognak beterjeszteni, cselből, amikor több bizottság is kifejezte azon véleményét, hogy jó, ez eddig rendben van, de a szemüket rajtunk tartják... ez a mandur pont olyan hülye és rosszindulatú, mint amilyennek kinéz
bini
2011. február 24. 19:33
Az LMP is már reklamált, most meg Mandur. Ki verte itt a harci tam-tamot a médiatörvénnyel kapcsolatban. Az EB mivel ekkora cirkusz volt minden szót mondatot megvízsgált és úgy döntött, hogy nem elég világos és érthető az EU írányelvének átültetése. Arról nem a kormány tehet, hogy a technikai pontosítások szigorubbak, mint az általánosságba megfogalmazottak, amit kifogásoltak, hogy "gumiszabályok". Namár most semmi gumi, hanem konkrét intézkedést von maga után minden, vagy nem von. Ezt mondják úgy, hogy a pofáraesés esete. Tessék az EU és az EB ellen hecckampányt inditani és elmarasztaltattni az EP.-vel, hogy sárba tiporja a demokráciát, diktaturát épit és megszegi az EU Charta 11§ át is, nem beszélve a szólásszabadságról.
felfújta a szél
2011. február 24. 19:03
Jó lenne ha a tisztelt MSZP különbséget tudna már tenni egy sima pitsánrúgás és egy EU konform pitsánrúgás között Remélem lesz még alkalma behúnyt szemmel is megtanulni a különbséget
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!