Megvitatják a médiatörvényt

2011. február 28. 12:51

Gáva Krisztián, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára elmondta, a kormány javaslata vesszőre megegyezik a Neelie Kroes médiaügyekért felelős uniós biztossal kötött megállapodásban meghatározottal.

2011. február 28. 12:51

Általános vitára alkalmasnak találta a parlament kulturális és sajtóbizottsága a médiatörvény és a médiaalkotmány tervezett módosítását, amely a jogszabályoknak az Európai Bizottság által kifogásolt rendelkezéseit változtatná meg a kormány javaslatára. Az MSZP képviselői nemmel szavaztak, a Jobbik és az LMP tartózkodott.

Novák Előd jobbikos képviselő nehezményezte, hogy a kormány az Európai Unió „csettintésére” változtat a médiatörvényen, a szocialista Mandur László szerint pedig a a módosításkor az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet aggályait is figyelembe kellene venni. 

Az LMP-s Karácsony Gergely elmondta, módosító javaslatot nyújtanak be a médiatanács összetételével kapcsolatban. Menczer Erzsébet, a Fidesz képviselője szerint az indítvány pontosítja a médiaszabályozást, ám koncepcióváltás igényét az Európai Bizottság nem fogalmazta meg. Gáva Krisztián, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára elmondta, a kormány javaslata vesszőre megegyezik a Neelie Kroes médiaügyekért felelős uniós biztossal kötött megállapodásban meghatározottal.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2011. február 28. 18:20
Egy ÁLLÍTÓLG tökéletes törvényen mit kell módosítani? Hogy is volt a nagyképű tapló duma a padlófeltörléssel???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!