Január végéig nem dönt az Ab nyugdíj-ügyben

2011. január 10. 08:19

Leghamarabb február, március elején születhet döntés a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos beadványok ügyében az Alkotmánybíróságon. Az ügyet soron kívül tárgyalhatják, ám a legrövidebb ügymenet így is másfél-két hónap.

2011. január 10. 08:19
Január végéig várhatóan nem születik döntés a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos beadványok ügyében az Alkotmánybíróságon (Ab) - írja a Magyar Nemzet. A testület eheti ülésén egyelőre csak a soron kívüli tárgyalás ügye kerülhet szóba, határozatot legkésőbb február végén, március elején hozhatnak. Sereg András, az Alkotmánybíróság szóvivője a lapnak elmondta, kizárt, hogy január végéig döntés szülessen a magánnyugdíjpénztárakat érintő beadványokkal kapcsolatban.
 
Sereg közölte, volt már korábban arra példa, hogy kiemelkedő ügyeket soron kívüli tárgyaltak, ám a legrövidebb ügymenet így is másfél-két hónap volt. A testi ülésén a kizárólag a magán-nyugdíjpénztári ügyek soron kívüli tárgyalásának kérdése lehet napirenden, a médiatörvényt érintő beadványok sürgősségét nem tárgyalták eddig.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bmucsai
2011. január 10. 20:25
"Január végéig nem dönt az Ab nyugdíj-ügyben " Az "Ab" ebben a formában az Abortusz bizottsábot juttatja eszembe. A tevékenység is hasonló.
Csigorin
2011. január 10. 19:51
Valamit magyarazzanak mar meg nekem. "annak jogában áll a nyugellátás kivételes eszközökkel -közösségiesítés- történő biztosítása." Van egy igervenyem, egy papirom, hogy majd huszonharminc ev mulva kapni fogok nyugdijat a Joska Bt-tol. De ne is nyugdij legyen, akarmi. Kolcson mondjuk. Joska Bt-tol a penzt elveszi a Pista aki ugyanigy megigeri hogy meg fogom kapni a megfelelo idoben a jarandosagot. Akkor most en miert is jartam rosszabbul? Ja, hogy a Joska Bt nem kapott ezert semmit, az lehet, de ha a tulajdonosai tfh a tagok, akkor effektive NINCS IS joska bt. Csak par ember aki ebbol hasznot remelt. Felreteve azt a vitat hogy a Pista vagy a Joska szavanak hiszek jobban, miert jartam volna rosszabbul?
balbako_
2011. január 10. 13:47
Addigra meg minek!
Csigorin
2011. január 10. 12:54
Most viccen kivul, komolyan kerdezem hogy MI A TURO tart ennyi ideig? Tfh jan 2an a titkarsagra beadnak egy torvenyt hogy tessek megnezni. Aznap Mancika iktatja, es felkuldi az illetekesnek, jo esetben mar elektronikus formaban. Innentol egy koremail az alkotmanybiraknak, hogy emberek, egy het mulva osszeulunk, addigra nezzetek at. mondjuk jan 9en osszeulnek (egy heten egyszer talan csak illik mar dolgozni nem?), addigra szepen kinyomtattak, szeljegyzetekkel ellattak, par orat eldiskuralnak kave mellett, aztan ebed elott meg szavaznak is egyet, hatarozat megvan. Delutan Mancikanak lejon az anyag, ranyomja a korpecsetet es megy tovabb ahhoz aki bekuldte. ENNEK EGY HETNEL NEM SZABADNA TOVABB TARTANI MEG IGY SE!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!