Betiltják a gömbakváriumot

2010. június 30. 15:06

Egy kormányrendelet értelmében július 1-jétől tilos lesz halat, vagy hüllőt gömbakváriumban tartani, de a madarakat köralapú kalitkában tartókat is megbüntethetik. A kutyák számára minimum tíz négyzetméteres területet kell biztosítani, és négy méternél rövidebb láncra tilos lesz kikötni őket.

2010. június 30. 15:06

A Fehérkereszt Állatvédő Liga munkatársa, Czerny Róbert szerint a rendelet célja, hogy a magánházaknál tartott, és a kisállatboltokban árusított hobbiállatok megfelelő tartási körülményeit biztosítsa. A rendelet rendszertani besorolás nélkül vonatkozik az állatokra, így még a gilisztákra is. Czerny szerint a giliszták azért fontosak, mert jelenleg akár automatából is árusítható a giliszta a horgászok számára csaliként. Ez a lehetőség csütörtöktől megszűnik.

A Fehérkereszt szeretné növelni az állatvédelem súlyát, és javítaná az erről szóló, már létező törvények betartatását. Ezért a Cerberos Állatvédő Egyesülettel közösen július közepén Ráckevén meghirdetik az első állatvédelmi őrség toborzóját. Az állatvédők szerint ezek az őrségek a polgárőrségek mintájára a településeken működnének, civil kezdeményezésként.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!