Réthelyi a magánkórházak mellett

2010. május 06. 14:47

A humánpolitikai csúcsminiszternek jelölt Réthelyi Miklós a Hírszerzőnek adott interjújában arról beszélt: egyes helyeken szükséges a kórházprivatizáció.

2010. május 06. 14:47

Réthelyi Miklós a Hírszerzőnek kifejtette: ott ahol az önkormányzat veszteségesen üzemelteti a kórházakat, igenis célravezető megoldás lehet az intézmény állami, vagy privát üzemeltetésének megoldása. A SOTE egykori rektora szerint az egészségügy problémáit betegcentrikusan kell megoldani.

A kórházbezárásokat a miniszterjelölt kategorikusan elutasítja, mert „egy kórház nemcsak púp a költségvetés hátán, hanem egy helység központja, akár kulturális központja is”. A magánosításokkal kapcsolatban kijelentette azt is: először azt kell megvizsgálni, hogy például miért bukott meg a Hospinvest.

Az oktatással kapcsolatban szó esett az érettségi rendszerének hiányosságairól, illetve a bolognai rendszer anomáliáiról és előnyeiről is. A szociális rendszerrel kapcsolatban a pozitív példát, az emberséget, és a lokális ismereteket emelte ki, mint követendő értékeket.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kettes
2010. május 06. 21:03
Hehe. Alakul ez. :)
slomovicz
2010. május 06. 17:45
Az csak egyes megkeseredett emberek "jótulajdonsága" hogy előre tudják a tuttit, a kórházprivatizáció, a rendőrségi túlkapások, és úgy általában minden ügy kapcsán ahol lehet a Fideszt szapulni. Komolyan, mi a különbség köztetek meg a komcsik között? Javaslom hogy Réthelyi alkalmasságát, ne a hörrszerző interjú alapján hanem csak majd a tények alapján itéljük meg. Egyetértek , hogy egy célt kell szolgáljon minden intézkedés- a beteg megfelelő európai szinvonalú gyógyitó ellátást kapjon! Ez százszor fontosabb mint egy 3-as metró vagy 700 km autópálya megépitése. Azt, hogy Réthelyi alkalmas e a feladatára számomra az dönti el hogy napi-havi rendszerességgel egyeztet e azokkal akik a végrehajtók képviselői. Orvosi kamara etc. Mert közös a kockázat , és nem vagyunk komcsik hogy a néptől elszakadva , azok ellenére hozzunk intézkedéseket. Magántőke- az egészségügyben? Persze! épitsen magának kórházat és üzemetesse! De tudott dolog, hogy a humán terület mindig is veszteséges- miért tenné? Ha fillérekért, fel is vásárolhatja azt? Na hát, ez az ami nem kell. A Fidesz következetes és nem adja az állami kórházakat - magánkézbe.
miloka
2010. május 06. 17:23
Azért a teljes cikket végigolvasva nem az jön le, hogy Réthelyi a magánkórházak mellett lenne!!!!!!!!!!
honphibu
2010. május 06. 16:37
"vagy mondhatod, hogy a hülye nép úgysem érti a különbséget " Ez pontosan így van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!