Újabb frekvenciabotrány?

2010. április 21. 16:10

A Klubrádiónak adta az utolsó szabad budapesti rádiófrekvenciát az ORTT. A testület fideszes tagja, Szalai Annamária támadta a döntést, szerinte így akarják elhallgattatni a frekvenciára szintén pályázó Katolikus Rádiót.

2010. április 21. 16:10

A Klubrádiónak adta az Országos Rádió és Televízió Testület szerdai ülésén a frekvenciapályázatban megjelölt 92,9-es frekvenciát. Szalai Annamária, a testület fideszes tagja szerint a döntés törvénytelen, mivel erősen megkérdőjelezhető, hogy a parlamenti frakció létéhez kötött ORTT-s megbízatással rendelkező két szocialista és egy SZDSZ-es tag hozhat-e hosszú távú döntést.

Szalai szerint a testület tagjai önkorlátozást gyakorolhattak volna abban a kérdésben, amely meghatározza a budapesti médiapiacot. A Fidesz delegáltja a döntés visszavonását fogja kezdeményezni a testületnél.

A Kereszténydemokrata Néppárt bírósághoz fordul a döntés miatt. A párt szerint morálisan elfogadhatatlan és több szempontból törvénysértő a döntés, amelynek köszönhetően a Klubrádiónak két frekvenciája lett. Felszólították a testületet, illetve annak soros elnökét, hogy semmiképpen se kössön szerződést a Klubrádióval.

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ÁkiBáki
2010. április 21. 17:48
Ó, hát hogy ne hallgathassam fényes tekintetű, aranyos, tényszerű, független Albán urat délutánonként? Hát van nektek szívetek? Ettől is megfosztanátok rettegő énemet? Hogy már ennyi vigasza ne lehessen az egyszerű elvtársaknak?
drienovác
2010. április 21. 17:42
minden frekvenciát az elvtársaknak!
gentry
2010. április 21. 17:24
Na, katolikus rádióra aztán óriási lehet az igény...
sky.net
2010. április 21. 17:13
csak beérik az a médiatörvény ... addig erőlködik ez a szaros bolsi banda
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!