Nyomás alá helyezte a főrabbi Sólyom Lászlót

2010. március 01. 08:31

Ha nem írja alá a holokauszttagadást büntető törvényt, nem méltó államfőnek - nyilatkozta Domán István főrabbi, aki szerint Sólyom „csinált már több olyan dolgot, ami nem a demokráciát segítette elő”.

2010. március 01. 08:31
Domán István főrabbi, az Országos Rabbiképző és Zsidó Egyetem professzora a Hetek-nek nyilatkozva üdvözölte a törvényt, amelyet – mint hangsúlyozta – nyugati országokban már rég bevezettek. „Ha nálunk is komolyan veszik, ha tényleg számon kérik a holokauszttagadást, annak építő-nevelő hatása lehet. Hiszen, ha a bűnt – például a bankrablást – nem büntetik, az az erkölcsi normák fellazulásához vezet” – fogalmazott.

A főrabbi szerint, amennyiben Sólyom László nem írja alá a törvényt, az sötét fényt vet rá. „Csinált már több olyan dolgot, ami nem a demokráciát segítette elő, de remélem, most nem rugaszkodik el a demokráciától annyira, hogy ne írja alá. Ha mégsem teszi, akkor egyértelmű: Sólyom László nem méltó arra, hogy köztársasági elnök legyen” – jelentette ki.

Mint elmondta, a kommunista rendszerek emberiség ellen elkövetett bűntettei nem sorolhatók egy kategóriába a nemzetiszocializmus által elkövetett bűntettekkel. „A kommunizmus is nagyon súlyos eltévelyedés volt, sok embert igazságtalanul ítéltek el, de nem volt szisztematikus népirtás. A nácizmus egy teljes népet akart megsemmisíteni csecsemőtől az aggastyánig. Egy nép kiirtását tűzte ki célul, egy védtelen népet ítélt halálra anélkül, hogy bíróság elé állította volna” – mondta.

Összesen 206 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blogen
2010. március 10. 11:56
Sólyom a zsidó lobbi kényszerítésére aláírta a holotörvényt: http://www.mno.hu/portal/700045 Szal ki zsidózik ma fölöslegesen?
blogen
2010. március 03. 17:53
Az SZDSZ a zsidó lobbi csúcsszerve volt anno, és kézben tartotta a nagypárti MSZP-t. A mai MSZP-t ehhez képest más semmiség. Az ún "ingadozók" pedig soha nem ingadoztak, mindig pofáztak arról, hogy mennyire nem tetszik nekik a tempó aztán mindig lelkesen szavaztak a kisebbik rosszra. Ők az a csoport, akiket nem kell megnyerni, mivel biztos szavazónak számítanak. A FIDESZ pedig nem eltüntetni akarja, hanem kiegészíteni. A FIDESZ álláspontja még rosszabb mint a kaftánosoké! És meg fogod kapni a Gulágtagadókat is a következetesség jegyében, meg a gyilkospolgárikereszténycsürhézést is, ha oda jutunk. A biboldólobbi pedig nagyon is lobbizik a FIDESZ-nél, a FIDESZ se merné eltörölni a törvényt, ők is csak kiegészíteni akarják, mert nem mernek szembeszállni a csöpögősorrú populációval. És mégegyszer hangsúlyozom, az a tény, hogy az AB eltörölheti nem csökkenti a bűn súlyát, hanem éppenhogy növeli.
tanarseged ur
2010. március 03. 15:40
Mit nyerhet vele az MSZP: pont a fasisztázást, mert azért reggel felkelniük mégis csak kevés hozzá. Nyerhet még pár %-ot az ingadozó "demokráciaféltőktől" és "befogott orral" szavazóktól. Akár az MDF, és kisebb részben (a TASZ-os vonal miatt) az LMP táborából, ha ezek végül nem tudnak indulni. Nekik már minden % számít. Mit nyerhet még: minél nagyobb figyelem övezi a Fideszt és a szerintük "fideszes" elnököt, annál kevesebb jut az MSZP ügyeire. Zsidó lobbi? Az hol van? És ha van, akkor hogy tudna így kézben tartani egy még mindig 10% körüli pártot? És ha van, és lobbizik, akkor hogy lehetne olyan hülye, hogy egy Alkotmánybíróság általi halálra ítélt törvény mellett lobbizik? És ha lobbizni akarnak, akkor miért pont most, és miért pont az MSZP-nél? Ha én zsidó lobbi lennék, már most inkább a Fidesszel akarnék barátkozni. Szerény tippem szerint minimum 90%, hogy az AB elkaszálja a tv-t, és akkor te és eszmetársaid tök fölöslegesen zsidóztatok itten, mert ez nélkületek is meglett volna. Kb. 9,9%, hogy Sólyom visszaküldi megfontolásra, a leendő Fidesz-többség pedig majd szépen eltünteti az egészet (ld. Répássy felszólalását a vitában). Max. 0,1%, hogy valóra válnak a félelmeid és S.L. aláírja. Ez esetben a leendő Fidesz-többség vagy eltörli (0,099%) a tv.-t, vagy módosítja (0,001%) úgy, hogy az a náci és a komcsi népirtás tagadását egyaránt büntesse. (Akkor majd várom tőled a Gulág-tagadó hsz-eket is, a következetesség jegyében.) Annak 0% az esélye, hogy a tv. jelen formájában túlélje a következő 3 hónapot. Nem látom azt a vészhelyzetet, amely miatt ki kellene vetkőznünk civilizált mivoltunkból.
blogen
2010. március 03. 04:04
Az MSZP-nek az a max százezernyi magyar zsidó nem hoz annyit, mint visz, az hogy az MSZP ilyen törvényeket hoz, így tisztán a zsidó befolyás műve és nem fordítva. Legyünk már észnél, mit nyert vele az MSZP? Hogy lefasisztázták Orbánt, mert tartózkodott, ahhoz nem kell törvény, csak felkelnek reggel és annyit mondanak, hogy "Orbán fasiszta!" A zsidók amúgy is rájuk szavaznak, ha törik, ha szakad, azok a zsidók akik meg nem, mert az SZDSZ-MDF-LMP bűvkörében élnek amúgy sem. Szal ha ezt a törvényt egy szoci játszmának akarjuk beállítani, akkor ez értelmetlen volt. Nyereség nincs és nem is lehetett számítani rá. Ennek egyedül úgy van értelme, hogy van egy zsidráklobbi és az a politikai befolyását a gójok elnyomására váltja be különféle okoknál fogva a hetedíziglen bosszútól a csakmertmegtehetjük-ig. Ezért kell zsiráfok nyakára lépni és nem máshova. Amúgy elég Herényis lett ez a nem kell félni az elnyomó törvényektől mer úgyis csak az eleve bűnösöket és nagypofájúakat sújtja. Ennyi erővel bibsitörvényeket is hozhatnánk, az is csak a horgasokat sújtaná és most kapásból tudok tíz nagyszerű vérvádat miért nem kár értük ha az AB nem meszelné el véletlenül. Merhogy nem az a lényeg, hogy kijátszható e a zsarnokság, hanem, hogy zsarnokság van bazmeg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!