Andor és a válságkezelés

2010. január 06. 14:05

Hangsúlyt kap a foglalkoztatáspolitika.

2010. január 06. 14:05
Andor László szerint az Európai Bizottságban (EB) a gazdasági válság miatt hangsúlyos szerepet kell kapnia a foglalkoztatás- és szociálpolitikának. A magyar uniós biztosjelölt erről az európai ügyek bizottságában tartott meghallgatásán beszélt.
 
A kormányfő által az EB tagjának jelölt Andor László - aki várhatóan a szociális ügyekért és a foglalkoztatáspolitikáért felel majd - úgy vélekedett: a gazdasági válság még nem ért véget, ezért a bizottságnak minél hamarabb el kell kezdenie munkáját, az uniós intézményeknek pedig napirendre kell tűzniük a válságkezeléssel kapcsolatos teendőket.
 
A leendő tárcájához kapcsolódó feladatok közül a biztosjelölt kiemelte a szociális alap továbbfejlesztését, a munkajogi kérdéseket és a szociálpolitikát; utóbbival kapcsolatban hangsúlyozta, a tagországok nyugdíjrendszereinek megújításában az Európai Uniónak is szerepet kell vállalnia. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!