Negyven centis kilátó 39 millióért

2009. október 05. 21:26

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szerint a bodrogkeresztúri "kilátóra" fordított összeg reális, és a mérete sem véletlen - direkt tervezték ekkorára.

2009. október 05. 21:26
Az RTL Híradó vasárnap számolt be a bruttó 39 millió forintba kerülő, 40 centiméteres bodrogkeresztúri kilátóról, és a körülötte kialakított pihenőhelyről. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség akkor nem adott magyarázatot a 2007-es beruházás támogatásáról, sőt a szóvivő az Indexnek is javasolta, hogy törölje az esetről szóló híradást.

A NFÜ-nél egy nappal később szintén az RTL-nek azt állították, nem került túl sokba a nem túl magas kilátó. Oravecz Péter szóvivő azt mondta, hogy 19-20 millió forint volt a tereprendezés, az ősfenyves rendberakása és a tisztítás. A másik nagy rész az infrastruktúra megépítése, a gyalogjárók, autóutak megépítése.

A bodrogkeresztúriak azért pályáztak a kilátóra, mert a turisták eddig a vízmű dombjáról bámészkodtak, onnan pedig tilos. Igaz, a tetejéről messzebb ellátni, mert a kilátó annál is alacsonyabb. A szóvivő szerint szándékosan tervezték ekkorára. Mint mondta, a projekt megálmodója és kitalálója egy neves építész, és a szakvélemények szerint ez a hely is alkalmas arra, hogy a panorámát biztosítani tudja, tehát oda teljesen felesleges egy több méter magas emelvényt vagy kilátót építeni.

A 2007-es átadás után készült, az önkormányzat oldalán fellelhető fotók tanúsága szerint a tervezett kilátóból valójában egy szalonnasütő lett. A kikövezett tűzrakót néhány paddal vették körbe, és járólapokkal kirakott gyalogutat vezettek hozzá. A bodrogkeresztúri kilátót uniós pénzből építették.

Nem akartak nagyobbat, mint 40 centis kilátót (Index)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zia1
2009. október 06. 12:36
ha meg szalonnasütő.....akkor még kevesebbe került.....
Zia1
2009. október 06. 12:34
Akkor miért nem volt elég 390 ezer rá? mert annyiból is kijött volna.........a 40 centi
honphibu
2009. október 06. 08:54
Nekem ez a mondat tetszett a legjobban: "...sőt a szóvivő az Indexnek is javasolta, hogy törölje az esetről szóló híradást."
bmucsai
2009. október 05. 23:12
Kovács et. mondta: "Tanuljunk meg kicsinek lenni" Eszerint megtanultunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!