Eltemették a kislétai asszonyt

2009. augusztus 07. 16:42

Több százan kísérték utolsó útjára a meggyilkolt Balogh Máriát.

2009. augusztus 07. 16:42
Több száz ember kísérte utolsó útjára pénteken délután a Kislétán meggyilkolt 45 éves Balogh Máriát. A szertartás délután három óra előtt fejeződött be a helyi köztemetőben. A kormányt Teleki László miniszterelnöki megbízott, Molnár Csaba kancelláriaminiszter és Kórózs Lajos államtitkár képviselte. A búcsúztatáson a parlamenti pártok politikusai is részt vettek.

A szertartás rendben lezajlott, mindössze néhányan lettek rosszul a melegben, őket a mentők a helyszínen ellátták. Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke a temetés után azt mondta, hogy a mai a magyarországi cigányság egyik legszörnyűbb napja, a romák az egész országban gyászolnak. "Nem is bánom, hogy nem csinálnak belőle politikai ügyet, hogy nem válik az ügy a politika martalékává" – fogalmazott az OCÖ elnöke, aki szerint a politikának most az a dolga, hogy összefogjon és végre elfogják a tetteseket, hogy "ne kelljen ilyen sűrűn temetésre járni". Molnár Csaba kancelláriaminiszter a szertartást követően újságírók előtt megismételte, hogy akik a támadásokat elkövették, minden magyar ellenségei. "El fogjuk kapni, bíróság elé fogjuk állítani őket, mert ez a kötelezettségünk" - fogalmazott. A miniszter megengedhetetlennek nevezte, hogy ilyen szörnyű bűn Magyarországon büntetés nélkül maradjon.

Eltemették a kislétai asszonyt (Index)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!