A trianoni fájdalomnak állítana emlékművet az MSZP-s politikus

2009. augusztus 29. 10:39

Trippon Norbert szerint a közös múltat egyik politikai oldal sem sajátíthatja ki, Trianon pedig a magyarok többsége szerint történelmünk „egyik legszomorúbb pillanata”. A főváros a szoborállítást „komoly vizsgálatnak” vetné alá.

2009. augusztus 29. 10:39
Visszaállítaná a Fájdalmas anya nevű szobrot Újpest megújuló főterére a IV. kerület szocialista alpolgármestere: Trippon Norbert szerint az 1937 óta a téren állt alkotás a trianoni békeszerződés okozta fájdalmaknak állítana emléket - írta a szombati Népszava. Krausz Tamás szerint a szoborállítás teljes szellemi kiürülést jelez, az a szocialista párttag, aki ilyet támogat, közönséges politikai szélhámos, aki valószínűleg nem tudja, hogy a Jobbik vagy az MSZP tagja-e. Trippon úgy látja, hogy Magyarországon a lakosság többsége egyetért abban: 1920. július 4-e történelmünk egyik legszomorúbb pillanata, de ehhez azt is hozzátette, hogy a múltunk közös, ezért nem szabad hagyni, hogy annak bármelyik eseményét bárki, bármilyen politikai oldal kisajátítsa. Visszautasította azt a felvetést, hogy terve kampánycélokat szolgálna.

Horváth Gyula, Budapest városképvédelmi bizottságának MSZP-s alelnöke nem hallott még az ötletről, de ha a testülete elé kerül, komoly vizsgálatnak vetik alá. A megemlékezés fontos, de azt is látni kell, hogy egy ilyen szobor tágabb értelemben a kontinenst is érinti. Európának nagyon gyorsan egységes nemzetté kéne válnia, így nem lenne szerencsés, ha az emlékmű irredenta vagy más, negatív üzenetet hordozna - szögezte le Horváth, aki elképzelhetőnek tartja, hogy a főváros zöld utat ad a szobornak.

Trianon-emlékművet állítana vissza Újpest szocialista alpolgármestere (NOL)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2009. augusztus 31. 07:50
Ha majd azt olvassuk, hogy "Az MSZP-s fájdalomnak állítanak emlékművet...", na akkor tudhatjuk, hogy eljött a kánaán.
de ki az a Gyurcsányi?
2009. augusztus 30. 10:04
mondjuk kiállhatnának a délvidéken leölt magyarok emlékműveinek megóvása mellett orszáhatáron belül könnyű a kormánypártnak emlékműveket állítgatni, határontúl helyi magyaroknak elég nehéz, támogathatnák őket inkább - az itthoniakat megoldja a nép maga is , ha nem direkte akadályozza a kormány kotródjanak a fenébe, azzal nagyobb szolgálatot tesznek
sunázó
2009. augusztus 30. 08:56
Az MSzP elhordhatja kiskanálban a Szaharát, vagy kimerheti az említett evőeszközzel az Atlanti-óceánt, akkor is hiteltelen marad. Ha a ciklus elején állít egy Trianon-emlékművet... Egyébként a várpalotai Trianon-múzeumot be akarta záratni, máig sem ad egy fillért a fenntartására. Ennyit a szándék valódiságáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!