Kővel dobtak meg egy nőt a kalocsai zsidó temetőben

2009. június 19. 13:11

Egy amerikai nőt dobtak vagy lőttek meg kővel a kalocsai holokauszt-megemlékezésen, össze kellett varrni a homlokát.

2009. június 19. 13:11
Nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett csütörtökön az az amerikai állampolgárságú fiatal nő, akit a kalocsai holokauszt emléknapok záró rendezvényén lőttek, vagy dobtak meg kővel csütörtökön a városi zsidó temetőben. Csütörtökön délután négy órától a felújított kalocsai zsidó temetőben közös gyászünnepséget tartottak Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek és Schweitzer József nyugalmazott főrabbi részvételével. Fél öt tájban egy 22 éves New York-i nő, aki a tömeg szélén, egy sír mellett állt az édesanyjával, ütést érzett a homlokán, majd a sérült bőrfelület vérezni kezdett.

Egy, a közelben lévő orvos azonnal elvitte a kalocsai kórházba, ahol megvizsgálták és három öltéssel összevarrták a felszakadt bőrt. Sérülése nyolc napon belül gyógyul, nincs veszélyben, miután ellátták, elhagyta a kórházat. Az ünnepséget a támadás nem zavarta meg, mivel a sérülést szenvedett nő nem csapott zajt, és gyorsan elhagyta a helyszínt. Arról, hogy ki és miért támadhatta meg a gyászünnepséget, nem tudni semmit. Sem a sérülést elszenvedett fiatal nő, sem a szintén jelen lévő édesanyja nem kívánt nyilatkozni a történtekről.

Atrocitás a kalocsai zsidó temetőben (NOL)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!