Felgyújtották a francia tüntetők a bordeaux-i városházát (VIDEÓ)

2023. március 24. 08:28

A tűzoltók is sztrájkoltak. Nem csitul a franciaországi helyzet.

2023. március 24. 08:28
null

Felgyújtották a bordeaux-i városházát, miközben folytatódtak a franciaországi tiltakozások a nyugdíjkorhatár-emelés miatt. A francia belügyminisztérium adatai szerint több mint egymillió ember vonult utcára Franciaországban. A rendőrség könnygázt vetett be, több tucat embert letartóztattak.

Mutatjuk a BBC kapcsolódó felvételét:

III. Károly király egyébként jövő kedden utazna a franciákhoz, pont Bordeaux-ba, aminek kapcsán a francia belügyminiszter igyekezett eloszlatni a biztonsági kételyeket. Mint mondta, a biztonsága nem jelent majd problémát.

Franciaország miniszterelnöke, Élisabeth Borne twitteren közölte: „A tüntetés és a nézeteltérések hangoztatása jog. A mai napon tapasztalt erőszak és lealacsonyítás elfogadhatatlan. Minden köszönetem a mozgósított rendőrségnek és mentőerőknek”.

Az északi Rouen városában egy fiatal nőt láttak a földön fekve, miután súlyos sérülést szenvedett a kezén. Szemtanúk szerint a nő elvesztette a hüvelykujját, miután eltalálta egy úgynevezett villanógránát, amelyet a rendőrség a tüntetők feloszlatására lőtt ki. Párizsban pedig tűzoltók is sztrájkoltak.

***

Nyitókép: Képkocka a videóból

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2023. március 24. 14:51
Fölszállott a páva „Fölszállott a páva a vármegye-házra, Sok szegény legénynek szabadulására.” Kényes, büszke pávák, Nap-szédítő tollak, Hírrel hirdessétek: másképpen lesz holnap. Másképpen lesz holnap, másképpen lesz végre, Új arcok, új szemek kacagnak az égre. Új szelek nyögetik az ős magyar fákat, Várjuk már, várjuk az új magyar csodákat. Vagy bolondok vagyunk s elveszünk egy szálig, Vagy ez a mi hitünk valóságra válik. Új lángok, új hitek, új kohók, új szentek, Vagy vagytok vagy ismét semmi ködbe mentek. Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. Vagy lesz új értelmük a magyar igéknek, Vagy marad régiben a bús, magyar élet. „Fölszállott a páva a vármegye-házra, Sok szegény legénynek szabadulására.”
Szabó Tamás
2023. március 24. 11:27
Nem tudom elképzelni, hogy egészséges iszlámhitű fiatalok, ffiak, akiknek már az apjuknak is azt tanították, hogy a nyugat a sátán birodalma, halálán van, a ffiak buzik, a nők qrvák, stb., stb.---, és hogy "menjetek "Rómába" (ezt ők egységesen nyugatra értik...), mert azt Mohammed nektek ígérte..., nos ,hogy ők most ne mennének az utcákra. De hogy a franciák miért mennek oda, azt még nehezebben - valóban, a plusz 2 évért, ami ráadásul a fiatalok számára úgyis felfoghatatlanul, érdektelenül messze van...??...
Agricola
2023. március 24. 11:12
Ha Macron elnök elfogadná, hogy macskaköveket, üvegeket, füstbombákat dobáló, gyujtogató fekete öltözékű kapucnis annarchisták vegyék át a hatalmat, akadályozzák meg az ésszerű döntéseket, akkor értelmét vesztenék a demokratikus választások.
röviden
2023. március 24. 10:16
Alakul ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!