Nemcsak a PestiSrácok, de Gyurcsány Ferenc is repült már a YouTube-ról

2023. március 27. 11:30

A globális technológiai nagyvállalatok mára a világnyilvánosság urai lettek.

2023. március 27. 11:30
null
Szalai Szabolcs
Szalai Szabolcs
Facebook

„Kicsit elszomorít, hogy a magukat liberálisnak nevező emberek most azon örömködnek, hogy egy általuk nem kedvelt médiumot örökre kitiltottak a világ legnagyobb videómegosztó platformjáról. Pedig, ha valóban liberálisok lennének, akkor nem tapsolnának az ilyen korlátozásoknak. Ha másért nem is, akkor azért, mert könnyűszerrel ők vagy az általuk kedvelt tartalomgyártók lehetnek a cenzort játszó algoritmusok következő áldozatai, amelyek a homályos közösségi irányelvekre hivatkozva végleg eltörölhetik hosszú évek munkáját. Nemcsak a Pesti Srácok, de Gyurcsány Ferenc is repült már a YouTube-ról, ahogy a jobboldali véleményvezérek videói mellett a Partizán egyes riportjait is korlátozták már a Facebookon.

Azt vártuk az internet és a közösségi médiumok széleskörű terjedésétől, hogy idővel demokratizálják majd a nyilvánosságot. Ehelyett a globális technológiai nagyvállalatok mára a világnyilvánosság urai lettek. Magáncégek, elszámoltathatatlan hatalmak, akikre senki sem szavazott.”

Nyitókép: Silas Stein / DPA / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProletarFC
2023. október 23. 22:26
Gyurcsány Ferenc oldalát hamis szerzői jogi bejelentésekkel támadta egy magát snecológus tanszéknek nevező idegbeteg internetes mobbing és kiberbullying-zaklató stupid kispolgárokból és burzsujukból álló hacker csoport, a csoport prominens tagja a közismert újságíró Tóta W. Árpád is. Őt kell megkeresni ebben az ügyben.
ArminTK
2023. március 27. 17:40
Liberális vagyok. Utálom a pesti srácokat. Mélységesen fölháborít, hogy letiltották a csatornájukat. Na erre mit lépsz?
Lajoss
2023. március 27. 15:11
Na,ugye..:)
Takarító
2023. március 27. 15:06
Ja ha az a kérdés kit tiltottak már onnan le. Hát engem. Miért? Jól figyeljetek, mert saját készített riportjaimat feltettem közéleti szereplőinkkel. Áderrel, Schmittel, Torgyánnal,Színészekkel, Rockerekkel. Azt hitték plagizáltam mások felvételeit. Szartam rá. Ha nekik nem kellett, hát nekem se.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!