Ha itt diktatúra volna, az árulók nem pont szabadon hazudoznának

2023. június 22. 09:12

Azok az árulók, akikkel egy keményebb rendszer bizonyosan példát statuált volna, most a legzavartalanabb életet élik.

2023. június 22. 09:12
null
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Pesti Srácok.hu

„Itt térünk vissza Szelényihez, aki persze személyében érdektelen – meg soha nem is volt konzervatív, de azt a típust jobban ismerjük –, csak mint esettípus érdekes. Akit, minő érdekesség, a CEU foglalkoztat. Aki 2014-től egy cikluson keresztül Bajnai mellett még egyszer országgyűlési képviselő lett. Továbbá aki olyan, a dollármédiában stabilan hordozható, a régi időkről szabadon hazudozó áruló, akivel időről-időre el lehet készíteni ugyanazok az interjúkat, más és más feldobott labdákkal operálva. Vannak még így páran, de őszintén elmondom, még nekem sem jut eszembe a nevük.

Tudják, a mindenkor bevethető toposzok: Orbán már akkor is nagyon akarta a hatalmat! Nem volt tanácsos Orbánnak nemet mondani! Orbán politikát látott mindenben, nem a közfeladat adta csodálatos lehetőségeket, értsd, bátran kinyalni a komcsik seggét! És így tovább, és így tovább. Évente biztosan lehoznak féltucatnyi hasonló beszélgetést. Egyszer a Telexen, mint most is, majd a HVG felületén – remélhetőleg fizetősen –, aztán a 444-en, and so on, and so on.

Miért érdekes ez? Egyáltalán nem érdekes, de említettem azt a bizonyos banánszezont. Csupán azt mutatja meg nekünk, hogy micsoda demokrácia uralkodik idehaza. Hiszen azok az árulók, akikkel egy keményebb rendszer bizonyosan példát statuált volna – hiszen saját maguk meghatározása szerint belső, csak a régi szereplők által ismert élményeket, információkat osztanak meg a nagyközönséggel és elsősorban az ellenfelekkel -, most a legzavartalanabb életet élik. Jól van ez így? Magam sem tudom, mert szólnak erős érvek e megoldás mellett is, de ennek kifejtésére kéne egy másik cikk. A lényeg, hogy saját maguk szavai, bármilyen szavai a diktatúráról azonnal és létezésüknél fogva bizonyítják a cáfolatot. Hogy nem, semmiféle diktatúra nincs itt. Ha az volna, nem mondhatnák mindezeket, pláne nem nyilvánosan.

Na, akkor most a következő dollármédiás vamzerkodásig felejtsük is el Szelényi Zsuzsát.”

***

Nyitókép: Szelényi Zsuzsanna Facebook-oldala 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2023. június 22. 20:39
https://i0.wp.com/szabadpecs.hu/wp-content/uploads/2023/05/Karlendites-Trombitas-Keresztely.jpg?resize=1170%2C530&ssl=1 https://bahir.hu/wp-content/uploads/2023/05/efesf-1068x723.png
Balatonakarattya
2023. június 22. 17:30
Elképesztően hitvány emberi minőség ez a Kristóf gyerek.
WLaci
2023. június 22. 14:11
A hazaáruló te vagy, mocsok, és mindenki, aki ezt a fasiszta rendszert szolgálja.
Akitlosz
2023. június 22. 12:48
Ha itt demokrácia volna, akkor népszavazásokon dőlnének az a közügyek és nem a kormányban. Találós kérdés: Mi az, ami sem nem diktatúra, sem nem demokrácia?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!