Népszavazás akkumulátorgyár-ügyben: kiket képvisel a baloldal?

2023. február 07. 08:58

Láthatóan úgy érezték: ebből még nagyobb politikai hasznot lehet húzni.

2023. február 07. 08:58
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
PestiSrácok.hu

„És ugyanerről van szó most is. Ezért kezdeményeznek népszavazást a debreceni akkumulátorgyár ügyében. Ezért jóemberkedik Hajnal Miklós. Dehogy érdekli őt a debreceniek sorsa. Vagy a környezet védelme. Közgazdászként nem is érti az akkumulátorgyár működését, a vízfelhasználást, stb. Ja, bocsánat, nem közgazdász. Jogászként sem érti a témát. Ja, az sem… De nem is kell hozzá értenie. Mint ahogy a Debrecenben és környékén létesülő munkahelyek, az ottani emberek életkörülményei sem érdeklik. Ezt a népszavazást ugyanúgy a sajátjaiknak csinálják.

A saját belpesti, belbudai, hegyvidéki szavazóik, a privatizációban meggazdagodott posztkommunista szülők elkényeztetett gyerekei előtt lehet ilyenekkel tetszelegni. A világból semmit sem értő, de önmaguk hatása alá került Momentum-generációsok könnyedén manipulálhatók mindenféle „zöld” jelszavakkal. A XII. kerületi yuppie-knak nagyon tetszik, ha Hajnalék Debrecenben népszavazást kezdeményeznek valamilyen zöldség-ügyben.

A népszavazás nyilván bukó lesz, nem lesznek meg a szükséges aláírások sem. Persze, el lehet húzni, és ha addig nem halad a beruházás, az máris tiszta haszon az ellenzéknek. Az országnak, pláne a debrecenieknek szívás, de a baloldalt ez sosem érdekelte, miért pont most érdekelné. De mondom, a fő hozadék itt, Budapesten, a saját választókerületében van Hajnal (meg a többi momentumos-párbeszédes-DK-s, stb., muciológusból lett politikus) számára. A bázis, a törzsszavazók felé lehet és érdemes nem csak mocskosfideszezni, hanem boJgót védeni, jóemberkedni is. Nekik ez bejön. És a Hegyvidéken van belőlük elegendő ahhoz, hogy Hajnalt megválasszák. (Akár egy nála nagyságrendekkel magasabb kvalitásokkal bíró, egész más ligában focizó jelölttel, Fürjes Balázzsal szemben is, amint azt 2022-ben láthattuk.)

Ahogy Kanász-Nagy Máté sem azért foglalkozik a recski levegővel és a recski cigányokkal, mert bármilyen szinten is érdekelnék, ugyanúgy Hajnal sem a debreceniek iránti felebaráti szeretetből tolja az ottani népszavazást. Hanem csak és kizárólag saját politikai ambíciói miatt.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csakazigazat2
2023. február 08. 11:45
Elképesztő baromság a gyárak ellen ágálni. Ilyen alapon az összes többi gyárat is ki lehetne utálni, mint pl. a BMW. A várható környezeti károk biztos, hogy durván eltúlzottak az ellenzék által. Kezelhető szinten lehet tartani minden józan elemzés szerint. A hecckampánnyal amúgy is az LMP teljesen le fogja magát nullázni csak. A lakosság hergelése helyett foglalkoznának inkább valós környezetvédelmi problémákkal (pl. szemétfeldogozás részletei, napenergia hasznosítása, légszennyezés stb.). De nem, ezek a "zöld" pártocskák valójában csak a kakikavarással bíbelődnek, ja mert máshoz nem is értenek ugye.
edico
2023. február 08. 11:37
Mindenki szeretne egy számára szuper, nagyteljesitményű csodaszép autóval büszkélkedni. Azt viszont kevesen tudják hogy, több mint 300 ember veszíti életét évente az utakon. Ennek ellenére senki nem tiltakozik az autógyárak ellen. Senki nem akarja elűzni hazánkból a BMW-t, az Audit, a Mercit, sőt meg az Opelt, Suzukit sem. Az aksi gyártást viszont nem kívánatosnak tekintjük hazánkban. Ezekben a gyárakban még nem történt halálos baleset, mégis tűzzel- vassal tiltakozunk ellene. Az ivóvíz ellátásra hivatkozva hergelik bizonyos hozzá nem értő szervezetek a helyieket.
grad
2023. február 07. 18:13
"Népszavazás akkumulátorgyár-ügyben" Ám legyen!
kovtib
2023. február 07. 15:34
Olyan ismerős a helyzet. Mintha megtörtént volna már! Ja, igen a szociális népszavazás. Hogy is volt? Beleállt az akkori ellenzék, a fidesz. (300Ft-ról szólt, milyen nevetséges a kvázi fizetős egészségügy korszakából visszatekinteni) Miért is? Érdekelte is őket, értettek is hozzá? Dehogy, politikai haszonszerzésből. Megérte. Nekik igen, ebből nőtt ki a kétharmad, ami elvezetett az új alaptörvényhez. Ebből már következtek az újabb kétharmadok. Szóval mi a probléma azzal, ha egy poltikai alakulat népszerűség szerzési lehetőséget lát, mondjuk egy akkumlátor gyár körüli hercehurcában. Szóval a "kis" Jeszenszkinek semmi erkölcsi alapja nincs kárhoztatni bárkit is, aki támogatja a népszavazást. Politikát csinálnak. Végre. Nem szoktak. És bizony, akiket érint, azok nem biztos, hogy örülnek. Akkor miért baj, hogy erről elmondják a véleményüket. Ja, hogy közben esetleg valamiféle politikai tőke is felhalmozódik? Csak a szövegem elejére tudok utalni. Nincs kettős mérce.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!