A magyar politika talán legfontosabb kérdése jelenleg, hogy mi lesz az uniós források sorsa

2022. szeptember 07. 11:03

Katasztrofális következményei lennének, ha a kormány korrupt politikája miatt a tárgyalások kudarcba fulladnának.

2022. szeptember 07. 11:03
null
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„A magyar politika talán legfontosabb kérdése jelenleg, hogy mi lesz az uniós források sorsa. Tudott-e, akart-e kellő biztosítékot, garanciákat adni a kormány az EU jogállamisági aggályaira? A kormány augusztus 22-e óta titkolja, hogy mi van abban a levélben, amit a Bizottság júliusi levelére küldött válaszul, és ami a felajánlásokat tartalmazza. A magyar nyilvánosságnak joga lenne megismerni ennek a levélnek a tartalmát. Ha a kormány valóban új korszakot kíván nyitni az átláthatóság és az elszámoltathatóság terén, bizonyíthatja máris azzal, hogy nyilvánosságra hozza a felajánlásait, hogy a magyarok is meg tudjanak győződni arról, hogy mindent megtett annak érdekében, hogy Magyarország pénzügyi érdekei ne sérüljenek. Mindaddig, amíg ezt nem teszi meg, a szándékai minimum megkérdőjelezhetőek.

Fontos megjegyezni: katasztrofális következményei lennének Magyarországra nézve annak, ha a kormány korrupt politikája miatt a tárgyalások kudarcba fulladnának. Ha nem sikerül megállapodni a Bizottsággal, 430 forint közelébe kerülhet az euró, a GDP-növekedés pedig akár három százalékkal is visszaeshet. Ez egy 20 százalékos infláció, radikális rezsiemelés és várható recesszió közepén súlyos társadalmi katasztrófát idézhet elő.

Tegyük világossá: a tárgyalások veszélyeztetésével a kormány elsősorban nem az EU, hanem Magyarország pénzügyi érdekeit kockáztatja. 12 éve kétharmaddal kormányoznak. Bármilyen forrásvesztést is szenvedjen el Magyarország, az nem Brüsszel, nem az ellenzék, nem Soros, hanem csakis az Orbán-kormány hibája lesz!”

Kapcsolódó tartalom:

Sajtóértesülés: Brüsszelbe utazott Varga Judit, a költségvetési biztossal is tárgyal majd
„Indulhat a diplomáciai nagyüzem!” – írta közösségi oldalán az igazságügyi miniszter. Bővebben...

 

Nyitókép: Fekete-Győr András Facebook oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ferry63
2022. szeptember 08. 18:15
Neked aztán mi közöd ehhez! Te legalja, Jakabbal együtt mehettek a jó kurva anyátokba! És ha a többi szarházi köcsög haverjaid nem azért harcolnának , Hogy ne kapjuk, akkor is lesz megoldás ne aggodj köcsög!
erossvass
2022. szeptember 08. 13:43
Jó fiú, jól van, kapsz vacsorát! Teljesítetted a mára kiszabott penzumodat. Áruld már el, lécci, ki diktálja ezt a szöveget neked? Vagy készen megkapod és csak bemásolni kell. Mert te annyira segg vagy, hogy egyedül nem hogy lövésed sincs ezekről a dolgokról, de még beírni se tudnád.
tapir32
2022. szeptember 08. 08:07
A baloldali összefogás programjában az szerepelt, hogy hatalomra jutásuk esetén azonnal megszüntetik az orosz gáz és olaj importját, Paks II-t nem építik meg és Paks I-et azonnal leállítják. A rezsicsökkentést és az ártámogatást eltörlik, hogy mindenütt az aktuális világpiaci ár érvényesüljön. Ez a felelőtlen politizálás! Ha, megvalósul Magyarország már rég tönkre ment volna.
Anubisz
2022. szeptember 08. 07:49
"Bármilyen forrásvesztést is szenvedjen el Magyarország, az nem Brüsszel, nem az ellenzék, nem Soros, hanem csakis az Orbán-kormány hibája lesz!” Mit hazudozol te csicska? Kik verték az asztalt Brüsszelben, hogy ne utalják a pénzt? Hergeled az embereket, hazudsz mint a vízfolyás. Nem vagy te politikus csak egy ostoba szarházi. A mi adónkból van a fizetésed mégis azokba marsz akik enni adnak. Az ilyen férgeknek nem a politikában van a helye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!