Nem bántom Orbán Gáspárt

2022. április 14. 19:56

Szememre vetik, hogy bántom Orbán Gáspárt, amikor koronahercegként utalok rá.

2022. április 14. 19:56
null
Stumpf András
Facebook

„Váratlanul nagyot ment a köztévés, Orbán Gáspár lájkját Bencsik Gábor bejegyzése alatt kiszúró posztom, ennek megfelelően rengeteg komment is érkezett. Egyesével nem tudok reagálni mindre, de sajnos szükségesnek érzem, hogy tisztázzak ezt-azt. Merthogy egyébként értelmes, tisztességes emberek sem tudták dekódolni a poszt üzenetét. Szememre vetik például, hogy bántom Orbán Gáspárt, amikor koronahercegként utalok rá. Ami csúnya dolog, hiszen nem tehet az apjáról, micsoda alpári módszerhez folyamodtam… Nos.

1. Nem bántom Orbán Gáspárt. Nincs okom rá. Nem ismerem egyrészt, másrészt nem is tudok róla semmit, ami miatt bántani kellene. A szívecske pedig, amelyet Bencsik Gábor posztja alá tett, rokonszenves, annak tartalmával teljesen egyet is értek. A koronaherceg nem csúnya szó, ráadásul ugye a koronahercegek sosem tehetnek róla, hogy azok. Rajtuk kívül álló okok miatt válnak azzá. A kifejezés valóban pikírt, de célpontja nem Orbán Gáspár, hanem a háttér: a rendszer, amelyet újfeudalizmusként, udvari demokráciaként, királyságként is le lehet írni. Ahogy például Török Gábor írta le évekkel ezelőtt.

2. Orbán Gáspárnak a közmédia működését kritizáló megnyilvánulása érdekesség, de önmagában nem feltétlenül hír. Nem tilos rá felhívni a figyelmet, hiszen nyilvános felületen jelent meg egy felnőtt ember döntésének köszönhetően, de egészen addig nem volt szándékomban megmutatni, ameddig a közmédia arra okot nem adott. (Nem én voltam a szemfüles egyébként, egy sasszemű kollégám hívta fel a figyelmemet a szívecskére egy nappal azelőtt, hogy végül megosztottam.)

Amikor azonban Bencsik Gábor jócskán megkésett, de igaz soraira sorosozással meg balosozással reagáltak a közszolgálati híradónak becézett valami szerkesztői, nagyon is volt értelme. Ez a közpénzből működő lakájmédia semmi mást nem tesz, mint az udvar érdekeit szolgálja elképesztően alantas eszközökkel. Észérv nem hat rájuk, s ha finom érted haragszom-kritikát fogalmaz meg egy, az udvarba egyébként bejáratos, baráti lovag, hát azt is kardélre hányják. Egyetlen apróság tud nekik kellemetlenséget okozni: ha valaki az udvar tetején tartja őket ócskának.

Orbán Gáspárnak ők bizony nem rongyolhatnak neki. Talán okoz nekik két rossz percet a szembesülés azzal, hogy hoppá, ő is Bencsikkel ért egyet. Sokkal, sokkal többet érdemelnének persze két percnél mindazok után, amit a pénzünkből a józan ész, az alapvető tisztesség és nem utolsósorban a szakmám ellen elkövettek és elkövetnek. De most ennyire van lehetőség. Legfeljebb.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anna bolena
2022. április 20. 14:40
De a leglényegesebbet nem tudta megmagyarázni Stumpf: hogy milyen alapon, milyen célzattal, milyen okból nevezte koronahercegnek OV fiát. Ezt aszem maga sem tudja. Csak mert olyan betyárosan hangzik.
Anna0906
2022. április 19. 19:01
Ha az irigyseg fajna, orditanal kis haver! Plusz hazudsz, mint a vizfolyas. Jo lenne, ha beken hagynad az Orban csaladot, keress magadnak valaki mast! Idiota.
Libakergető
2022. április 15. 14:41
Te egy szót is mersz írni? Aki az apja farvizén sompolygott be a médiába?
kunfia
2022. április 15. 14:38
"A koronaherceg nem csúnya szó" Inkább hercegnő.Vajon mi történhetett az Orbán-csalá(R)d hálószobáiban,hogy ilyenné vált?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!