Miért vesztett a magyar ellenzék?

2022. április 05. 17:13

Az ellenzék tévesen gondolta, hogy mind a hat párt, ami csatlakozott az Orbán elleni koalícióhoz, megtartja a szavazóit.

2022. április 05. 17:13
Thomas Lorman
The Spectator

„Orbán ügyesen kezeli az ukrán válságot, ami nyilvánvalóan számított. Míg az ellenzék feltételezte, hogy ki lehet kezdeni a Putyin-barátságával, a választók inkább tapasztalatát, gyakorlatiasságát és a magyar érdekekre való koncentrálást díjazta. Nem meglepő, hogy értékelik az olcsóbb számlákat, ami az orosz gáz- és olajimportnak köszönhető, és az ellenzék Ukrajna feletti repüléstilalmi zóna létesítésére vonatkozó javaslatait opportunistának és veszélyesnek találták. Vologyimir Zelenszkij kései és ügyetlen beavatkozása a választásba, amikor az orosz inváziót a magyar zsidók világháborús lemészárlásához hasonlította, nem rezonált a választóknál.

Az ellenzék tévesen gondolta, hogy mind a hat párt, ami csatlakozott az Orbán elleni koalícióhoz, megtartja a szavazóit. Valójában a 2018-ban 23 százalékot szerző Jobbik számos volt támogatója, úgy tűnik, Orbánra szavazott (vagy a Mi Hazánkra, ami bejutott a parlamentbe), mintsem hogy az ellenzéki koalíciót támogassa. Nem szabadna, hogy meglepetés legyen, hogy nem akarták támogatni a liberálisok és szocialisták furcsa koalícióját, benne olyan ártalmas alakokkal, mint Gyurcsány Ferenc, aki 2004-2009 között miniszterelnökként lejáratta magát, de nem akar visszavonulni. (…)

Márki-Zay katolikus konzervativizmusa nem írta felül a baloldal irányába megmutatkozó ellenségességet, ami 1918-1919 forradalmaiig vezethető vissza, amikor a budapesti bolsevikok kis ideig a világ második kommunista államává tették Magyarországot, és sokan őket hibáztatják a történelmi ország területe kétharmadának elvesztéséért. Aztán a baloldal 1948-ban kommunista diktatúrát erőltetett az országra, majd a kommunizmus 1989-es bukása után pénzügyi és morális korrupcióba vezette az országot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. április 06. 00:19
"Vologyimir Zelenszkij kései és ügyetlen beavatkozása a választásba, amikor az orosz inváziót a magyar zsidók világháborús lemészárlásához hasonlította, nem rezonált a választóknál." Hát az nem. Valaki vagy magyar vagy zsidó. Vagy más. Már eleve a "magyar zsidó" kifejezés hazugság.
Akitlosz
2022. április 06. 00:17
"Miért vesztett a magyar ellenzék?" Azért mert a többség számára nem rokonszenves vörös politikát kínál és képvisel. Csinálhat, ami akar a Fidesz, ameddig a vörösök az alternatíva. Rájuk a többség nem fogja leváltani, akkor sem, ha esetlen rosszul kormányozna. Amit a Fidesz rosszul csinál azt ez a vörös ellenzék még rosszabbul csinálná. S még a rosszat sem érdemes még rosszabbra lecserélni.
Málaga21
2022. április 05. 19:44
Azt hitték a szerencsétlenek: hat szaros alom = hatalom
u.hu
2022. április 05. 19:43
Emlékezzünk meg Heller nyanyáról is, aki azt hitte a nagy eszével, elég lesz Vonát megvenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!