Szolidaritásom Päivi Räsänennel

2022. február 13. 10:49

Jó lenne olyan világban élni, ahol nem kéne kiállni senkinek a szólásszabadsága mellett, mert azt senki nem veszélyezteti.

2022. február 13. 10:49
null
Seres László
Seres László
az individualista

„2022-ben, Európában különösen bizarrnak tűnik kiállni egy ember szólás- és lelkiismereti szabadsága mellett, aki akár két év börtönt is kaphat a véleménye miatt.

De mivel nem ilyen világban élünk, itt Európában sem, és mivel az elszabadult polkorrekt őrület miatt Päivi Räsänen tényleg két év börtönt is kaphat véleménye, világnézete miatt, szerintem minden szabadságpárti embernek ki kell állnia a finn politikusnő alapvető jogai mellett.

Lélekben ezért ott vagyok a mellette kiálló mai szolidaritási tüntetésen.

A volt belügyminiszter, konzervatív képviselőnő ellen azért folyik per »gyűlöletkeltő uszítás« miatt, mert még 2019-ben a Twitteren bírálta a lutheránus egyházat, amiért az támogatta a Pride-ot, ezzel »a szégyent és a bűnt büszkeséggé emelte«. A képviselőnő emellett a homoszexualitást »a pszichoszexuális fejlődés zavarának« nevezte, és megosztotta Pál apostol mai szemmel nem teljesen szofisztikált álláspontját a kérdésről: »Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén…«

Én a képviselőnő helyében semmi ilyesmit nem tettem volna, és Pál apostol helyében sem írtam volna ilyet a rómaiaknak – de mindkettőnek joga volt a véleményéhez. Helsinkiben ma lehet, hogy Szent Pált is feljelentenék közösség elleni izgatás miatt.

Homofób? Lehet, bár ő tagadja. Gyűlöletre uszított? Egészen biztosan nem. Elemi joga Pál apostolt idézni? Abszolúte.

A per alapproblémája az, hogy bíróság elé lehet-e valakit hurcolni egy intoleránsnak vagy sértőnek vélt újszövetségi idézet miatt (a főügyész állítólag odáig ment, hogy a Mein Kampfhoz hasonlította a Bibliát). Ha ez megtörténhet, nincs megállás: új keresztényüldözés kezdődhet Európában, bármely iszlamista vagy szélsőbalos beperelhet bibliai idézetek miatt keresztény, konzervatív véleményformálókat »gyűlöletbeszéd« címén – ugyanazok, akik ugyanakkor vehemensen elutasítják a Korán vagy az iszlám bírálatát.”

Fotó: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Benedek Zsolt
2022. február 13. 17:41
KORREKT. UI: ARMAGEDDON-ELMARAD-PROJEKT: HA MÁR ILYENRE https://buildingcue.it/cctv-headquarters-skyscraper-quite-strange/2689/ KÉPES AZ EMBER, AKKOR AZT JAVASLOM: ÉPÍTSÉK MEG A JERUZSÁLEMI TEMPLOMOT A MOSTANI TEMPLOMHEGY FÖLÉ: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/22/Jerusalem-2013%282%29-Aerial-Temple_Mount-%28south_exposure%29.jpg 4db TEMPLOMHEGY SARKÁBÓL KIINDULÓ OSZLOP TARTSON EGY PLATÓT AMIRE FELÉPÍTIK A TEMPLOMOT: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/84/Jerusalem_Modell_BW_2.JPG RABBIK, IMÁMOK, TUDÓSOK, MŰVÉSZEK, KREATÍVOK, DIZÁJNEREK, ENSZ, KORMÁNYOK, ÉPÍTÉSZEK, MÉRNÖKÖK, ORVOSOK, JÓEMBEREK...stb BESZÉLJÉK MEG. ÉS: HAJRÁ!
mucsay
2022. február 13. 14:55
pedig nagy durranás lett volna az egybesülés a kontrás fiúkkal. na mindegy, ami késik, nem múlik.
mucsay
2022. február 13. 14:54
a neokohn ezt már nem vette be? van az még egyáltalán, vagy túl korai volt az előbújás?
Welszibard
2022. február 13. 14:37
Szt. Pál "fertelmesnek". "természetellenesnek" és undorítónak találta az egyneműek szexuális kapcsolatát. Mi ebben az érthetetlen Perintfalvi, a finn bíróság, és az LMBTQ szervezetet számára? Hozzáteszem, a nem hívő emberek többsége számára ugyancsak visszatetsző. Az LMBTQ szervezetek ne kezdjék el játszani a világrendőrség szerepét, mert az nem fog jóra vezetni sehol. Hagyják meg a kereszténység 2000 éves álláspontját ebben a kérdésben, amit nem lehet kihamisítani a Bibliából. El a kezekkel Peivi Resenen miniszterasszonytól!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!