Nincs üzenet

2022. január 18. 16:38

Párbeszéd helyett leckéztetés és kioktatás, egyenlőség helyett kettős mérce – így jellemezte az Európai Unión belüli kommunikáció mai állapotát Szijjártó Péter külügyminiszter a Századvég Alapítvány hétfői konferenciáján.

2022. január 18. 16:38
null
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„A brit jobboldali The Spectator a minap ízekre szedte a magyar baloldalt egy elemzésében. Kívülről nézve is úgy látszik, hogy a szivárványkoalíció tagjait leginkább az Orbán Viktor iránti gyűlölet köti össze, elképzelésük, üzenetük az ország jövőjéről nincs. A hatalmat akarják megszerezni, aztán pedig majd lesz valahogy. Ráadásul miközben magukat a jogállamiság európer bajnokainak tüntetik fel, sima többséggel változtatnának meg kétharmados törvényeket. A jelek szerint a brüsszeli liberálisok kényes ízlését ez nem bántja.

Jól látja a The Spectator, nemhogy az ország jövőjére vonatkozó vízió nincs a balliberális oldalon, de eredeti ötlet se nagyon. Beszédes példája ennek új plakátkampányuk, amelyen felvállalható politikusi arcok nincsenek, csak nyilak, a plakát aljára száműzve pedig a kis pártlogók, messziről még ekkora méretben is kivehetetlenül.

Az egyik legabszurdabb ezek közül azzal kecsegtet, hogy a rezsicsökkentés a hatalomra kerülésük esetén is marad. Nem mindennapi, hogy politikai erők olyannyira ne tudjanak előállni semmi saját ötlettel, hogy ellenfelük sikeres és népszerű intézkedésének fenntartását ígérik. Ráadásul természetesen nem mondanak igazat, jól tudjuk, hogy ha rajtuk múlna, soha nem is lett volna rezsicsökkentés – nem a plakátjaiknak kell hinni, hanem odafigyelni arra, mit mondanak és persze mi mindent tettek 2010 előtt, a Gyurcsány–Bajnai-kormányok idején.

Azokból a liberálisokból, akik a nemzeti szuverenitás helyett európai egyesült államokat akarnak, nem lesz hazafi és nem lesz demokrata. A magyar választókat át akarják verni, miközben Brüsszelnek jó párszor letették a hűségesküt, hogy ne aggódjanak, tudják a dolgukat. Mi is tudjuk.”

Fotó: Valeria Mongelli / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Félix74
2022. január 19. 16:17
Ugass csak Őry csicska ugass csak . Ingyen szaros a nyelved, vagy már te is tudsz lopni a közösből? Majd meghálálja neked a lopós csuti törpe! Csak várjál.
Szittya66
2022. január 18. 19:35
Ezek a nyugat kollaboránsai, akik arra szövetkeztek, hogy az 1000 éves államiságunkat megszüntessék és beolvasszanak bennünket is egy nagy masszába!
Imre Debrecen
2022. január 18. 18:19
A (globalista)balliberálisoknál, ország vízió nincs, eredeti ötlet nincs, de van csúsztatás, félrevezetés és hamis hírterjesztés! Ennek kezelése, egyszerű: Mindenkinek, a nemzeti oldalra kell szavazni! Ennyi....
masikhozzaszolo
2022. január 18. 18:10
Van sokféle mondás. Keresd a nőt! Kövesd a pénzt, a pénz útját! Nézd meg az anyját, vedd el a lányát! .. Kövesd a gáz útját! MZP Berlinből hozatja a gázt, igaz ugyanazt az orosz gázt, az Északi Áramlaton keresztül, mert az nem büdös, világpiaci áron van, és az KÓSER! Vagy nem? Akkor mit beszél összevissza?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!