Miért titkolja el a BBC egy homofób támadás részleteit?

2021. augusztus 18. 14:51

A közszolgálati média még arra sem tudja rávenni magát, hogy közölje a hír lényegét.

2021. augusztus 18. 14:51
null
Douglas Murray
The Spectator

„Egészen sokat kell görgetni a BBC híradásában – lentről a harmadik bekezdésig –, hogy releváns információt találjunk a támadókról. Ott megtudjuk, hogy »a nyomozók szerint az autóban ülő férfiak közel-keleti vagy ázsiai megjelenésűek voltak«. Ami jelenthet sokat és keveset is. De biztosan releváns tény.

Azt várnám, hogy ha egy fekete pár esne egy rasszista támadás áldozatául, akkor mindannyian tudni szeretnénk már a híradás legelején, hogy pontosan milyen személy követte el a támadást. Ennek sok oka van, például az, hogy ha a rendőrség szeretné elkapni az elkövetőket, akkor a médiának segítenie kellene ebben. Biztosítaniuk kellene, hogy a nyilvánosság jól informált legyen, hogy segíteni tudjon a rendőrségnek úgy, ahogy tud.

Az ilyen történetek vajon a médiaellenes mudzsahedek sikerét támasztják alá? Kórházba került egy meleg pár az Egyesült Királyság második legnagyobb városában, és a közszolgálati média még arra sem tudja rávenni magát, hogy közölje azt, ami a híradás legelején kellene, hogy legyen: hogy a párt »közel-keleti vagy ázsiai megjelenésű« férfiak támadták meg.

Ez a sztori. Így kellene megírni. De a brit sajtót és médiát különböző nyomásgyakorló csoportok arra kényszerítik, hogy ne írják meg a jelentéseiket abban a stílusban, ahogy néhány éve tették volna.

Ez talán csak egy apróság. De hosszú távon nagyon is egyértelmű befolyása van arra, ahogy a nyilvánosság a tényeket kezeli és ahogy értelmezi, ami történik az országban.”

nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vad Virág
2021. augusztus 19. 05:29
Orbán ideje alatt aranyélete van minden kisebbségnek, így a melegeknek is. Jár a szája az Elle címlapján szereplő ffi párnak, miközben jó állásuk van, sőt kisfiút fogadhattak legálisan örökbe, akinek testvére is lesz. A lánypár egyike vezető színész, másika vezető színházi rendező. Alföldi vezető rendező mind a mai napig M.on. És sorolhatnám. Az ellenzék szájal a Parlamentben és az utcán. Itt nincs demokrácia? Ugyan már!
Rugo
2021. augusztus 18. 23:07
Angliában rengeteg pakisztáni, afganisztáni van, akik hozzák otthonról a primitív életfelfogásukat. Nemrég Pakisztánban 400 férfi órákig lincselt kínozott egy nőt. https://www.youtube.com/watch?v=KW-wCwB4puI És ilyenekből bőven élnek Angliában.
Mátyás01
2021. augusztus 18. 19:39
Szerintem ez Orbán gyűlöletpolitikájának az egyenes következménye. Egyébként libernyák barátainknak hamarosan választani kell majd a két kedvencük közül. Bevándorló vagy homoszexuális?
fatman
2021. augusztus 18. 18:37
mindenki tudja, miért...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!