Fekete lányok és fiúk

2021. április 25. 11:28

A rasszisták kétségbeesett utóvédharcot folytatnak, az óra meg azt mondja: tik-tak.

2021. április 25. 11:28
Horváth Gábor
Horváth Gábor
Népszava

„(...)A BLM 2013-ban indult, amikor Floridában felmentették George Zimmerman polgárőrt, aki gyanúsnak találta, megpróbálta őrizetbe venni, végül agyonlőtte az ártatlan és fegyvertelen, 17 éves Trayvon Martint. Három fiatal fekete nő, az író-polgárjogi aktivista Alicia Garza, a Black Lives Matter szlogent kitaláló Patrisse Cullors és az író-stratéga-közösségépítő Opal Tometi ekkor döntött úgy, hogy ebből elég.

Az Egyesült Államok Tudományos Akadémiájának folyóiratában két éve megjelent tanulmány szerint a fiatal fekete férfiak között a rendőri erőszak az egyik vezető halálok (bár elmarad a közlekedési balesetek vagy az egymás közötti fegyveres erőszak mögött). Ezerből egy fekete férfi rendőr keze által vész el, a legveszélyesebb életkor a 20-35 év.  A BLM kezdetben nem volt különösebben sikeres, mert a feketék mindezzel tisztában voltak, a fehéreket meg nem nagyon érdekelte. Donald Trump elképesztő elnöksége kellett hozzá, hogy egymásra találjanak a fiatal fekete és fehér (meg persze barna, sárga és egyéb) aktivisták.

Az eredmény ismert, bár a magyar tévénézők nem feltétlenül tudják, miért térdelnek a meccs előtt az angol futballisták, mert a hazai kommentátorok ezt általában nem mondják el nekik. Amikor a Ferencváros csatára, Tokmac Nguen egy gólja után George Floydnak igazságot követelő trikót villantott, a Magyar Labdarúgó Szövetség megrótta a csapatát. A Magyar Távirati Iroda sem siet megvilágítani a már világszerte elterjedt mozgalom kiváltó okait, de mit is lehet várni, ha a külpolitikai szerkesztőknek előírják, hogy a szélsőtrumpoldali Breitbart Newst tekintsék hiteles hírforrásnak? A köztévé külpolitikai tótumfaktuma mostanság minden erejével a CNN-t próbálja diszkreditálni, és eszébe sem jut a saját portája előtt söpörni; a Magyar Nemzetben pedig olyan hisztérikus hangvételű cikkeket közölnek Amerikáról, amilyenek még a Breitbartnál sem jelenhetnének meg.

De legalább Bayer Zsolt megnyugodhat. Ha autójával embert akar ölni, most végre megteheti, csak Floridába kell átruccannia, ahol a republikánusok törvénybe foglalták a sofőrök jogát a tüntetők, például a BLM hívei közé hajtásra. A rasszisták kétségbeesett utóvédharcot folytatnak, az óra meg azt mondja: tik-tak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Irhazika
2021. április 26. 11:59
Setét vagy mint az iccaka,nem kell letérdelnünk egy bűnözővel történtek miatt,minden élet számít te fasz,nem csak a niggeré. Az amerikaiak és angolok-franciák-spanyolok meg térdepeljenek a rengeteg halott benszülött miatt inkább. A niggerek is ünneplik a hálaadást,nekik is lenne kik előtt térdelni. Te gyökér te meg a cikked miatt minden tisztességes Magyar elött térdelhetnél!
Biivisz
2021. április 25. 21:37
"... a magyar tévénézők nem ... tudják, miért térdelnek a meccs előtt ..., mert a hazai kommentátorok ezt ... nem mondják el nekik." Értsd: a "magyar tévénézők" annyira, de annyira hülyék, hogy csak tévét néznek (se újság, se internet), de ott is csak a sportműsorokat. És ha ott helyben, a kommentátorok nem magyarázzák el nekik, miért is térdelnek azok a birkák a gyepen, nekik maguktól bizony soha esélyük sem lesz ezt megtudni. Kb. ennyit ér az egész cikk. (Beleértve a komplett BLM-et.)
u.cserkész
2021. április 25. 20:39
Jó, jó, de hova álljanak a belgák. Amikor Józsikát, aki nem volt rasszista, csak cigány, leszúrta Mortimer, a rasszista cigány. Vagy a 16 éves néger "kislány" késsel támadt a másik kislányra, aki szintén néger volt. Nem látom igazán tisztán ezt a rasszista, nem rasszista elméletet.:-)
cserigabor
2021. április 25. 19:42
Agyalágyult, kretén, bolsevik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!