Szabad szülészorvos- és szülésznőválasztást!

2021. január 11. 17:06

Tiszta körülményeket az egészségügyben! Javítsanak az új eü. szabályokon!

2021. január 11. 17:06
Schittl Eszter
Citizengo

„A 2020. évi C. egészségügyi törvény és a hozzá kapcsolódó kormányrendeletek alapvetően régóta esedékes és nagyon fontos dolgokat, így a hálapénz rendszerével való leszámolást, az orvosok fizetésének emelését, illetve az egészségügyi szakemberek foglalkoztatási módjainak egyszerűsítését és átláthatóbbá tételét tűzték ki célul. Ezen célokkal maximálisan egyetértünk.

Az új rendszer egyes elemei viszont további átgondolást és változtatásokat kívánnak meg, mivel jelenlegi formájukban újabb problémákat fognak okozni, ami senkinek nem érdeke.

Jelen állás alapján az új rendszerben a kismamáknak nem lesz valós lehetőségük a szülést kísérő szakemberek megválasztására, a rendszer kiskapukat hozhat magával, és azzal járhat, hogy a legjobb orvosok elhagyják az állami egészségügyi rendszert, ezzel csökkentve annak színvonalát.

Ne fosszák meg kismamákat attól, hogy igény szerint választott orvossal és szülésznővel hozzák a világra a gyermeküket! A választott orvos és szülésznő sokak által igényelt és vágyott többletszolgáltatásának legális, látható finanszírozására megoldást kell találni.

Petíciónkban ezért a Magyar Kormányhoz fordulunk, kérve az illetékes döntéshozókat az új jogszabályok kapcsán jelentkező problémák alapos átgondolására, majd a szükséges és megnyugtató változtatató döntések meghozatalára, hogy az egészségügy valóban felívelő pályát vehessen Magyarországon az azt igénybevevők, a benne dolgozók és az állam érdekében egyaránt.

Kérjük, segítse Ön is a kismamák és a betegek szabad szülésznő- és orvosválasztásának ügyét, és csatlakozzon ehhez a fontos petícióhoz!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. január 11. 22:39
Angliaba ismeretlen az én orvosom! Itthon mar lehet msgánklinikán is szülni, akkor tessek fizetni! Allamiban is megkapja mindenki, ami jar! Remhirterjesztők mindig voltak es lesznek!
Marula
2021. január 11. 21:09
Minde esetre a hölgy jártas a peticiozasban..
konfucius
2021. január 11. 19:34
A lényeg az volt, hogy a kölkömet külföldön szülte meg a magyar anyja, ott a hálapénz és a szülészorvos választás is ismeretlen, mégis teljes biztonságban éreztük az egész folyamatot az elejétől egészen a kölök egy éves koráig. Minden ember, akivel találkoztunk, képben volt a komplikációkkal kapcsolatban, és minden kérésünket teljesítették a szüléssel kapcsolatban, no oxitocin, legyen sötét fényes nappal is a helyiségben, a kezembe érkezett az újszülött, rajtam pihent az első másfél órában bőrkontaktban, stb. Senkit nem ismertünk, mindketten külföldiek voltunk, mégis ilyen szülést kívánok mindenkinek.
konfucius
2021. január 11. 19:29
Ezt a szerkesztés fület jól megszívtam, kíváncsiságból kattintottam, semmit nem változtattam, aztán a mentés fület megnyomva a rendszer törölte a hozzászólás tartalmát :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!