Úgy néz ki, hogy mifelénk továbbra is a jobboldalnak „áll a zászló”

2020. december 27. 18:44

Ehhez hozzájárul az újfajta antiszemitizmust meghonosító iszlamizmus, és a rá épülő dzsihadista totalitarianizmus kihívása is.

2020. december 27. 18:44
Pelle János
Neokohn

„A Szovjetunió belülről sokkal ingatagabb volt, mint a »Harmadik Birodalom«, ideológiája pedig sokkal ellentmondásosabb, mint a nemzetiszocializmus, ezért kellett olyan kiterjedt és irracionális belső terrort alkalmaznia. Mire Oroszország a szovjetek uniójává vált, a szovjet, mint forradalmi népképviseleti szerv, már nem létezett.

Sztálin ellenségképe folyamatosan változott, folyamatosan leszámolt erőszakszervezeteinek vezetőivel és tagjaival is, akik a népet terrorizálták.

Előbb a burzsoák, aztán a kulákok, a trockisták, a »szabotőrök és kémgyanús elemek«, az egyes nemzetiségek, majd a revizionisták kerültek a célkeresztbe. De a lakosság mindvégig passzív, beletörődő maradt, a lelke mélyén soha nem azonosult a legrosszabb cári és ázsiai hagyományokat ötvöző, marxista-leninista kulisszák mögé bújó hatalommal. A szovjet államot második háború kitörése mentette meg a felbomlástól, amit veszedelmesen közel hoztak a Wehrmacht kezdeti sikerei. Sztálin azonban a kezdeti habozás után feladta a »proletár internacionalizmus« addig halálosan komolyan vett eszméjét, és a hagyományos orosz nacionalizmust szegezte szembe az agresszorral. Vagyis a Szovjetunió tömegei végső soron a nemzeti érzelmeknek ugyanabból a kimeríthetetlen forrásból merítettek a Nagy Honvédő Háborúban, mint ellenségeik. A »Rogyina maty tyibja zavut!« (A haza anyácska hív téged!) jelszavával szemben állt a »Das Banner muss stehn wenn der Mann auch fällt« (A zászlónak állnia kell, akkor is, ha a férfi elesik).

A német nemzetiszocializmus és kelet-európai mutációi (a hungarizmus, a Vasgárdisták légionizmusa, az usztasák eszmerendszere, stb.) szervesen gyökereztek a nemzeti hagyományban, ami a 19. század eleje óta létező, mozgósító erő. Érthető, hogy az Európai Unió országaiban működő jobboldali, nacionalista pártok és mozgalmak ma is jobban vonzzák a tömegeket, mint baloldali ellenfeleik. Ők ugyanis sajnos, képtelenek arra, hogy vonzó és reális programot hirdessenek a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolására, helyette globalista, »kozmopolita« ideológiát hirdetnek. Még mindig lehetőséget, és nem veszélyt látnak a tömeges migrációban és figyelmen kívül hagyják a nemzeti érzések erejét.

Úgy néz ki, hogy mifelénk továbbra is a jobboldalnak »áll a zászló«, amihez hozzájárul a terjeszkedő, újfajta antiszemitizmust meghonosító iszlamizmus, és a rá épülő, »belülről vezérelt« dzsihadista totalitarianizmus kihívása is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2020. december 28. 15:15
Az alapmegállapítás rossz. A létrejött iv. birodalomban a centrális térben egy liberális erők által vezetett szociáldemokrata kereszténydemokrácia áll, mely a demokrácia mázával leöntött hatalmi elit választási eredményektől függetlenül kezében tartja a hatalmat. Egyedül az új vezető hozhat változást, de a közeg természetéből szeretné újraalapítani a választási eredményektől független hatalmi központot. Ugyanitt döntő erővé lett újfajta antiszemitizmus kitermelő iszlamizmus, mely hosszútávon integrálja majd a mai hatalmi elitet. 30-50 éves távon belül csak az iszlamizmus lesz a vezető erő. A iv. birodalom periferiáinak helyzete bővebb elemzést érdekelne, más-más rendszer érvényes egyes neolatin népekre, gazdaságokra és más a V4-es területekre. Pont ez értékeli fel a V4-es jobboldalt, akik hosszú távon egyensúly próbálnak teremteni az iszlamizálódó nyugat, a hagyományos értékeit őrző Oroszország, illetve keletről az Iszlám értékeit hozó Törökország között....
Csomorkany
2020. december 28. 12:38
Ez nem függhet össze azzal, hogy lényeges témákban a jobboldalnak egyszerűen igaza van? Pl. bevándorlás-ügyben vagy gender-ügyben a libsiknek még nem sikerült egy koherens, értelmes álláspontot kiizzadni magukból, a jobbosoknak meg igen.
Benedek Zsolt
2020. december 28. 02:12
https://www.gettyimages.ie/detail/photo/teamwork-royalty-free-image/183815157?adppopup=true
Kanmacska
2020. december 27. 23:50
Másik érdekes csavar a cikkben, hogy felhívja a figyelmet a nemzeti érzés vonzó voltára, de eljut addig is, hogy a társadalmi egyenlőtlenségeket a baloldalnak fel kellene számolni, olyan vonzó eszmék segítségével, mint a nemzeti érzés. Hogy is van? Csak nem a nemzeti szocializmushoz kanyarodik vissza a szerző, amit az elején még annyira helytelenít?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!