Végre egy józan hang Németországból

2020. november 24. 09:59

Kelet-Európa népei belefáradtak abba, hogy állandóan mások mondják meg nekik, hogyan kellene élniük.

2020. november 24. 09:59
Hidvéghi Balázs
Hidvéghi Balázs
Facebook

„Végre egy józan hang Németországból. Gerhard Müller, az egyik legismertebb német bíboros kiállt honfitársai elé, és nevén nevezte a gyereket. Gyakorlatilag elmondta, hogy Lengyelország egy politikai nyomásgyakorlás áldozata, amiért ragaszkodik keresztény hagyományaihoz. Külön kritikával illette saját hazáját. Azt mondta, hogy Németországnak ideje lenne megérteni, hogy a lengyelek nem felejtették el a második világháborúban elpusztult hatmillió honfitársukat. A németeknek meg kell tanulnia tisztelettel tekinteni szomszédaira, mert az állandó öntelt kioktatás csak feszültséget gerjeszt.

A bíboros finoman fogalmazva is rátapintott a lényegre. Az uniós költségvetéssel szembeni lengyel és magyar vétó körülötti hisztéria mutatja meg igazán, hogy mennyire. Kelet-Európa történelem által meggyötört népei belefáradtak abba, hogy állandóan mások mondják meg nekik, hogyan is kellene élniük. Mi nem szólunk bele abba, hogy a kontinens nyugati fele balliberális ábrándok szerint építgeti társadalmait. De azt visszautasítjuk, hogy az uniós források megvonásával zsaroljanak, ha mi nem így teszünk. Ragaszkodni fogunk a hagyományos családmodellhez és ezeréves keresztény örökségünkhöz. Az Unió jövőjét azok veszélyeztetik, akik ezt nem hajlandók elfogadni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2020. november 24. 17:35
jó hallani, h vannak ilyenek, ő, meg a francia filozófus, stb... de a sok hülye annyira belelovallta magát a hazugságorgiába, kell egy nagy pofáraesés, kataklizma, h a világ visszatérjen a normalitáshoz... és sztem lesz is, csak idő kérdése...
Akitlosz
2020. november 24. 15:51
"Kelet-Európa népei belefáradtak abba, hogy állandóan mások mondják meg nekik, hogyan kellene élniük." Akkor miért tagjai az EU-nak?
Tiszafa
2020. november 24. 14:26
A világot uraló erők hamarosan kiadják a parancsot a puccsos pápájuknak, hogy azonnal hívja vissza ezt a bíborost.
dick52
2020. november 24. 13:20
Ejha! Hiába na, a kis hal is hal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!