Polgártársainknak joguk van könyvet pusztítani, gyűlölködni, homofóbnak és nácinak lenni

2020. október 31. 16:54

Akik a könyvpusztítást magát kifogásolják, azoknak tisztázniuk kell a viszonyukat minden korábbi könyvpusztításhoz.

2020. október 31. 16:54
Révész Sándor
hvg.hu

„Polgártársainknak joguk van könyvet pusztítani, gyűlölködni, homofóbnak és nácinak lenni. Más polgártársaknak pedig jogu(n)k van ezért megvetni őket és szembeszállni velük – nem a jog eszközeivel, hanem érvekkel, demonstrációkkal, politizálással, szavazással, pártok, civil szervezetek szervező erejével és az államszervezet azon elemeivel, amelyek még (már) nem a kulturális értékek pusztításának, a gyűlölködésnek, a homofóbiának és a rasszista populizmusnak (vagyis a nácizmusnak) a szolgálatában állnak.

Akik a könyvpusztítást magát (is) kifogásolják, azoknak tisztázniuk kell a viszonyukat minden korábbi könyvpusztításhoz. Nem választhatják ki közülük az egyiket. Akkor sem, ha az abban a szellemben folyt, mint az aktuális könyvpusztítás. Mert akkor (csak) a szellemet kell kifogásolniuk, nem a könyvpusztítást magát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2020. november 01. 13:03
Téves, hamis, hazug fogalmakkal operálva nemigen lehet igaz következtetésekre jutni! Már e köznek kitett részből is világos, hogy a pénzes rész sem lehet más, mint a szokásos libernáci szómágia. Eszem ágában sincs még elő is fizetni rá!
puszika
2020. november 01. 11:05
Meg azoknak is akik már óvodáskorban arra tanítanak.hogy NE TUDJA AZ A GYEREK,FIÚ E VAGY LÁNY! Te tudod magadról.hogy mi vagy Révész elvtárs?? Egy KAPPAN!!!!!!!
NagyLaci
2020. november 01. 10:14
Fekete Péter mehet a zúzdába, az ovisok buzinevelése meg nem?
Flóramama
2020. november 01. 10:12
Neked meg szemétnek és hülyének is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!