Őrült rendszer

2020. június 09. 12:50

A hétköznapokban is megjelenik a rendőrállam.

2020. június 09. 12:50
Fábry Béla
Népszava

„Itt térünk vissza a kiinduló kérdéshez: miért éppen most, a járványhelyzet vége felé jutott eszébe az oktatási kormányzatnak rendőröket küldeni az iskolákba? A választ a rendőrállami rendszer kialakítása környékén kell keresni. Tömeges bevándorlás hiányában is fennáll a »tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet«, mely a rendvédelmi szerveknek különleges jogokat biztosít. A »felhatalmazási törvény« teljhatalmat biztosított a kormánynak, amit Orbán Viktor a védekezés szervezésén és a vazallus gazdasági arisztokrácia támogatásán túl az alkotmányos hatalmi rendszer átalakítására, az önkormányzatok ellehetetlenítésre, hatalma további központosítására használt fel.

A miniszterelnök háborús retorikáját a védekezést irányító csoport sajtótájékoztatóin egyenruhás emberek jelenléte nyomatékosította. Katonákat vezényeltek a kórházakba, s a kórházparancsnoki intézmény – úgy tűnik – tartósan fenn marad. Kásler Miklós minden létező jogszabályt mellőzve kialakította a »levelező kormányzás« intézményét. Az egészségügyi rendszer átvilágításának feladatát ugyanakkor nem az emberi erőforrások minisztere, hanem alapvetően a rendvédelemmel foglalkozó belügyminiszter kapta meg.

A hétköznapokban is megjelenik a rendőrállam. Kisembereket kritikus véleményük miatt rabosítottak, az ellenzéki politikusok által kezdeményezett demonstráción megjelent embereket sokszázezres bírsággal sújtottak. Nem tömeges mindez, de az Európai Unió egyik államában ennyi is elegendő a rendőrállam körvonalainak felismeréséhez. Ennek a jelenségsorozatnak a része tehát az iskolarendőri intézmény megjelenése. Semmi köze az iskolák világához, a pedagógiához: egyszerűen szavazatszerzést célzó, az iskolák világát érintő valós problémákról a figyelmet elterelni szándékozó politikai termék. Őrültség, de van benne rendszer.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2020. június 09. 21:28
Igen béluska, ezt is jól látod, mint mindent. Jól lehetett látni a tüntetéseken a rendőri brutalitás tobzódását, ahogy ott álltak a szerencsétlenek, és tűrték a válogatott szemétségeket!
Jose
2020. június 09. 20:21
Hogy van az, hogy még senkinek nem jutott eszébe megemlíteni, hogy pl. Amerikában is vannak az iskolákban őrök (nem tudom, hogy pontosan milyen felhatalmazással, ki fizeti őket, stb., de vannak). Megmotozhatják a gyerekeket, meg ilyesmik. Itt nem néznek amerikai filmeket? Nem vagyok szakértő, de minden második filmben látni ilyet. Esetleg utána kéne nézni.
nempolitizálok
2020. június 09. 19:44
Rendőrállamban téged visznek el, nem a késelő gyereked. Mekkora idióta.
néhai Ch.Pilot
2020. június 09. 19:19
Te baromarcú kommunista agitátor! Mennyé' Ámerikába! Ott épp most szűnik meg a rendőrállam. Jól fogod magad érezni, főleg, ha benyalsz egy niggernek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!