Kutyaütők

2018. december 22. 11:19

Az elmúlt hetek tüntetéseiből éppen ez hiányzott: a belbecs, az igazság.

2018. december 22. 11:19
Czakó Gábor
Magyar Hírlap

„Az ellenzék – eddigi megosztottságának békáit lenyelve – összefogott és külországi mintákat követve tüntetésekbe kezdett.

Mi ellen? Ezt nehéz pontosan megmondani. Talán a nemzeti-keresztény vezetés, nevesítve az Orbán-kormány ellen, ami erősen képzelethiányos ötlet. Annyiban pontos, hogy a hazánk kormányát irányító miniszterelnököt tényleg Orbánnak hívják, Orbán Viktornak. Annyiban viszont pontatlan, sőt szakszerűtlen, tehát zavaros, amennyiben ellenfelükön nem találtak fogást, ezért képtelenek voltak összehozni ellene hangyányi érdemleges vádat és hozzá illő viadalt. Enélkül pedig mozgalmuk rongyos pókháló bogozása.

Diktátornak, zsarnoknak, gonosznak és hasonlóknak nevezik, s ezzel ki is merült a fegyvertáruk.

A padláson felejtett dióra hasonlítanak, ami hosszú évek során kiürül, bele elpárolog, s nem marad belőle egyéb, csak a puszta héj. Márpedig a dió értékét, a tartalma adja. Az elmúlt hetek tüntetéseiből éppen ez hiányzott: a belbecs, az igazság.

A nagy hadjárat koronájának a tévéstúdiók elleni képviselői rohamot szánták, a mentelmi jog bűvköpönyegében. Ám az nem láthatatlanná tette az elkövetőket, hanem fölerősítette hitványságukat. Csak a vak nem látta, hogy itt gatyaszaggató csalásról, ráadásul csepűrágásról, sport szóval: bundáról van szó – született kutyaütők előadásában.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2018. december 24. 04:15
"Mit bánnak a leginkább a haldoklók? Egy végstádiumú betegekkel foglalkozó ausztrál nővér összegyűjtötte, hogy a haldoklók mit bántak leginkább életük végén. A férfiak leggyakrabban azt sajnálták, hogy túl sok időt töltöttek munkával. (...) A megbánások között sok visszatérő akadt, a nővér szerint a leggyakoribb az alábbi öt volt: 1. Bárcsak lett volna bátorságom a saját életemet élni, nem pedig a mások elvárásainak megfelelni. "A legtöbben ezt sajnálták. Amikor az ember élete végéhez közeledik, és őszintén visszatekint, szembesül vele, hogy mennyi álmát nem teljesítette be. A legtöbb ember még álmai felét sem váltotta valóra, és tudatában van annak, hogy ez a saját döntéseinek következménye" - írja a nővér a blogján. 2. Bárcsak ne dolgoztam volna olyan sokat. "Minden férfi betegem szájából elhangzott. Sajnálták, hogy kimaradt az életükből gyermekeik fiatalsága, hogy kevés időt töltöttek társukkal. Minden általam ápolt férfi mélyen sajnálta, hogy élete nagy részét a munka taposómalmában töltötte." 3. Bárcsak lett volna bátorságom az érzéseim kimutatására. "Sok ember érezte úgy, hogy a konfliktusok elkerülése végett elnyomta az érzéseit. Ennek az eredménye egy középszerű élet lett, és soha nem váltak azzá, akivé válhattak volna. A ki nem mondott keserűség, harag, neheztelés sokaknál betegségek kialakulásához is vezetett." 4. Bárcsak ne hanyagoltam volna el a barátaimat. "Gyakran egy régi barátság értékét csak az utolsó hetekben ismerjük fel, amikor már sokszor nincs mód az illető felkutatására. Sokan számoltak be arról, hogy annyira lefoglalta őket a saját életük, hogy az évek során fontos barátságokat hagytak elúszni. Sokan számoltak be mély megbánásról, hogy barátaikra nem szántak elég időt és energiát. Mindenkinek hiányoznak a barátai élete végén." 5. Bárcsak megengedtem volna magamnak, hogy boldogabb legyek. "Sokan csak életük végén ismerik fel, hogy a boldogság is választás kérdése. És ahelyett, hogy a boldogságot választották volna, beleragadtak a régi mintákba, szokásba. A megszokás mind az érzelmi életet, mind a fizikai létet képes középszerűvé tenni. A változástól való félelem sokakat arra késztetett hogy magukkal és másokkal is elhitessék, hogy tulajdonképpen elégedettek az életükkel, miközben lelkük mélyén arra vágyták, hogy újra bolondozhassanak, és felszabadultan nevethessenek." http://www.origo.hu/egeszseg/20120711-az-ot-leggyakoribb-megbanas-haldokloktol.html
Valodi
2018. december 23. 22:34
"Mi ellen? Ezt nehéz pontosan megmondani. " Kedves Gábor! Tisztellek, szeretem a munkáidat, sokszor hivatkozom is a gondolataidra, ezért segítek - pl. ez ellen! "....A parasztság eltűnt, előbbiek pedig egy igen szűk réteg. Az 50 hektár felett, azaz piacképes módon egyénileg gazdálkodók 2007-ben az összes egyéni gazdaságnak csak mintegy másfél százalékát tették ki. Tömeges társadalmi létformaként ez nem fog visszatérni. A hagyományos parasztság egyszer s mindenkorra felszámolódott." http://mandiner.hu/cikk/20181223_parasztsag_kommunizmus_neb Hogy rothadjon meg, aki közben a szavazatunkért ezt igérte: "...A Fidesz – az uniós szabályozással és gyakorlattal egyezően – a helyi, regionális termelésre, értékesítésre, valamint a kistermelői élelmiszer-előállításra úgy tekint, mint a vidéki lét és a biztonságos élelmiszer-ellátás alapjára.... A kisebb gazdaságokban a növényi és állati termék előállítása környezetbarát módon megoldható... támogatási programokat indítunk a vidéki településeken, ... figyelemmel a szociális, kulturális, gazdasági és ökológiai szempontok összhangjára, a helyi kezdeményezésekre, a helyi erőforrások feltárására….” ( Erős Magyarország programja, 2007) "...Magyarország a kormány szándékai szerint olyan ország lesz, ahol az európai sokszínű, minőségi mezőgazdaság, a környezet- és tájgazdálkodás válik általánossá. Az országban úgy állítunk elő értékes, egészséges, biztonságos és génmódosítás-mentes élelmiszereket, hogy közben védjük talajainkat, ivóvízbázisainkat, az élővilágot, a tájat és benne az embert közösségeivel és kultúrájával." (Nemzeti Vidékstratégia 2012-2020) "Olyan sokrétű mezőgazdaság, környezet- és tájgazdálkodás megteremtése a cél, amely úgy állít elő értékes, a természetet a lehető legkevésbé terhelő, egészséges és biztonságos élelmiszereket, valamint helyi energiákat és különféle nyersanyagokat, hogy közben megőrzi talajainkat, ivóvízkészleteinket, az élővilágot, természeti értékeinket. Fenn kell tartani kultúrtájainkat, a települések közösségeit, egyediségükben megnyilvánuló termelési hagyományainkat. Csak egy összetettebb, sok kis- és közepes méretű birtokra épülő, változatos termékszerkezetű mezőgazdaság tud nagyszámú, megélhetést biztosító munkahelyet teremteni, és ezáltal kellő távlatot nyújtani a gazdatársadalom, és utánpótlást a fiatal gazdák számára." (NER)
barany
2018. december 23. 16:58
Nem szeretem a hazaárulókat támogató katolikus papokat. Ennyi. És a magam részéről befejeztem.
llnnhegyi
2018. december 23. 14:53
Muszáj leirnom : A csepp unokám rajong az új feladatokért.Meginkabb ha ő találja ki . Fáradhatatlan. És nem lesz fertelmes liberal-bolsevik gazember!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!