Ferenc pápáról

2018. augusztus 24. 16:49

Az Egyház feje csakis olyasvalaki lehet, aki Jézus Krisztus nevében cselekszik, a hagyományhoz hűen.

2018. augusztus 24. 16:49
Raymond Leo Burke bíboros
Katolikus Válasz

„Ez nonszensz. Jézus Krisztus a misztikus test, az Egyház feje, Jézus Krisztus pedig a Szentíráson és az Egyház hagyományán keresztül érkezik hozzánk. Szeretjük a Szentírást, és szeretjük az igazságot, ahogy azt az Egyház tanítóhivatala tanítja nekünk, mert szeretjük Jézus Krisztust, és Ő az, aki ilyen módon szól hozzánk.

Az Egyház feje csakis olyasvalaki lehet, aki Jézus Krisztus nevében cselekszik, a hagyományhoz hűen. A római pápára mindig is úgy tekintettünk, mint akinek a hatalom teljessége arra adatott, hogy őrizze és hirdesse a hit áthagyományozott igazságát, a szent liturgia szépségét, a helyes egyházfegyelmet – de nem arra, hogy úgy uralkodjon, mint valami önjelölt egyeduralkodó. A pápai hivatal nagy kárára van, ha a szolgálatát így jellemzik, nagy kárára Szent Péter utódjának hivatalára.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. augusztus 26. 18:06
Az utolsó bekezdésbe foglaltak NEM TÉNYEK! A katolikusoknak joguk van AZT HINNI, amit ŐK helyesnek hisznek. Aminthogy a nem katolikusoknak is joguk van azt hinni(!)--mondom: HINNI(!)--amit meg ők HISZNEK helyesnek. Egy dolgot NINCS(!!) joga megtenni sem katolikusnak sem nem katolkusnak: A MÁSIK VALLÁSÚ EMBER SZÁMÁRA KÖTELEZŐ "IGAZSÁGOT" HIR-DET-NI! ÉS ÖN ITT EZT TESZI. Mert még el is fogadnám azt, amit ír, ha csak a saját hittestvérei számára fogalmazza meg azt, amitn hitigazságnak HISZ! SDE NEM ABSZOLÚT IGAZSÁGKÉNT MINDENKI SZÁMÁRA. Mert a HIT: a racionálisan NEM BIZONYITHATÓ--tehát NEM(!!) bizonyitható "dolgok" fölötti tapasztalati MEGGYŐZŐDÉS. Ha már bizonyitható lenne bármi is, akkor AZ MÁR NEM HIT..LENNE! Hanem tudományos ismeret, vagy tudás. De pl. a Szűzanya Tisztrelet, amely katolikusoknak hitigazság, épp úgy nem igazolható racionálisan. OK-OKSÁGI ALAPON, Amint annak ELVETÉSE SEM! Tehát Önnek vagy bármely szektásnak LEHET AZ A VÉLEMÉNYE, hogy valami úgymond BÁLVÁNYIMÁDÁS, de ez csak vélemény és nem abszolút igazság. Ergo ha Önöknek lehet az a VÉLEMÉNYE "AMI", akkor a katolikusnak is LEHET az a véleménye ami, jelesül: HOGY A SZŰZANYATISZTELET IGENIS NEM(!!!) BÁLVÁNYIMÁDÁS. ÉS SOK MÁS SEM, AMIT A SZEKTÁSOK ANNAK VÉLNEK- AZ Ő DOLGUK... Ám ahogyan a katolikusok nem kényszerithetik rá más keresztény hittestvéreikre hitigazságaikat, ugyanúgy más keresztények SEM kényszerithetik rá a VILÁG-KATOLICIZMUSRA az ő hitmeggyőzpdésüket. Ez több, mint NYILVÁNVALÓ.
Motoguzzi
2018. augusztus 26. 07:25
Ef 5:23 Mert a férj feje a feleségének, mint a Krisztus is feje az egyháznak, és ugyanő megtartója a testnek.  Kol 1:18 És Ő a feje a testnek, az egyháznak: aki a kezdet, elsőszülött a halottak közül; hogy mindenekben Ő legyen az első;  1Tim 3:15 De ha késném, hogy tudd meg, mimódon kell forgolódni az Isten házában, mely az élő Istennek egyháza, az igazságnak oszlopa és erőssége. - a pápa nem az egyház feje, az Jézus Krisztus. A pápa csak a római katolikusok vezetője, amely felekezet az eukarisztia tanával egy hamis krisztus prédikál. A liturgia és még jó néhány "hagyományuk" tömény bálványimádás, a Mária-tannal az élen, mely Jézabel szellemének az átörökítése.
Qanon
2018. augusztus 25. 14:39
Mosolyognom kell... Egy kis pap még lehet nem, de a fõpaptól fölfele már mind sátánisták, bálvány imádó pogányok, semmi közük, sõt merõben a kereszténység ellenségei. Erre felesküdtek, jezsuita pártiak. Mosolyognom kell itt ezen a szerencsétlen alakon..
matykox
2018. augusztus 25. 13:05
Nem egy nagy ügy. A közhiedelemben elterjesztett tévtanokkal ellentétben a Katolikus Egyház mindig is egy vitázó és az ésszerűséget, valóságot élénken figyelő - és követő - szervezet volt. Mai állapotában nagy bajok nem is annyira az Egyházzal vannak, hanem inkább azzal, hogy a mai világ sok szempontból defektes és értelmetlen tendenciáit nem követni kell, hanem azokkal szemben kell alternatívát mutatni. Nem egyszerű föladat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!