Október 2-án nemmel szavazok a kvótareferendumon

2016. szeptember 15. 10:17

Az iszlám hittételeinek egyik fontos eleme, hogy az a terület, amely egykor az iszlám fennhatósága alatt volt, örökké odatartozik. Tehát ahol itt ülünk, Budapest szintén. Interjú.

2016. szeptember 15. 10:17
Hack Péter
Magyar Idők

– Részt vesz a kvótaellenes népszavazáson? Hová teszi az x-et?

– Elmegyek október 2-án, és nemmel szavazok.

(...)

– Mostanában gyakorta hallunk politikusokat Európa keresztény alapjaira hivatkozni. Van ennek még bármi jelentősége a XXI. században?

– Ez egy élet-halál kérdés. A zsidó–keresztény hagyományban emberölésen keresztül nem lehet üdvösségre jutni. A halál felmagasztalása a judaizmussal és a kereszténységgel is ellentétes, nem úgy a radikális iszlám tanításával. Iszlamista hitszónokok mondják, hogy azért fogják legyőzni a »kereszteseket«, mert mi, keresztények az életben hiszünk, ők viszont a halálban. Ez nem így lesz, mert az élet mindig győz a halál fölött, de nagyon jól mutatja azt a veszélyt, amelyet az európai liberális és baloldali elit a sorozatos terrortámadások dacára képtelen értékelni. Ahogy képtelen érzékelni azt is, hogy a 2000 éves közel-keleti keresztény közösség lélekszáma néhány év alatt tizedére csökkent!

– Erre most sokan felkiáltanának, hogy ez, kérem, rasszizmus!

– Kérdezem én, miféle rassz az iszlám? Az efféle kijelentések is azt mutatják, hogy az európai politikai elit jelentős része vallási kérdésekben teljesen siketnéma. Képtelen felfogni, hogy egy erős spirituális meggyőződésű ember számára mit jelent a hitbéli meggyőződés. Ugyanígy idegen tőle a keleti közgondolkodás. Egy muszlim számára a család, a törzs és a vallás magától értetődően megelőz mindenféle világi jogot vagy hatalmat. Az integráció­ja ezért aztán elképzelhetetlen anélkül, hogy önfeladásra kényszerítsük, ami viszont nehezen összeegyeztethető a szabadság és tolerancia európai eszményével. Érdekes módon abban nincs vita, hogy a nácizmus összeegyeztethetetlen a nyugati értékrenddel. Miért nem lehet kimondani azt, hogy a saría összeegyeztethetetlen a jogállammal?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2016. szeptember 16. 10:44
1. A nyilatkozat a hitgyüli sajtókampányának része. Úgy látszik a keresztény elvek náluk most nem összeegyeztethetőek a nyájszellemmel. A nyáj meg megy a vezérkos után. A vezérkos meg megegyezett a regnáló hatalommal, és az ő életében úgy látszik immár végig rá voksolva menti a maradék életterét. Hisz bármikor kivehetik az egyházát az "egyháztörvény" hatálya alól, elvehetik a tévéjét, kampányt szervezhetnek ellenük egy kis szektázással. 2. "Ez egy élet-halál kérdés. A zsidó–keresztény hagyományban emberölésen keresztül nem lehet üdvösségre jutni." - mondja, de ez nem igaz. Alighanem ő sem gondolja komolyan, mert mintha emlékeim szerit nem a túlzott pacifista igehirdetés miatt szorították volna ki hiteseket a tábori lelkész szolgálatból. Arról nem is szólva, hogy ezzel most pontosan ugyanazt műveli, amit háború esetén a mindenkori állami szándékot támogató egyházak szoktak: elveti az emberbaráti elveket élet-halálra hivatkozva, oszt' mehet az idegengyűlölet, kerítés, ágyúzás - minden... 3."Kérdezem én, miféle rassz az iszlám?" - kérdi vissza a blikkfangosra hangolt kérdésre, mintha a rasszizmus mögötti előítéletes gondolkodás nem lenne ugyanúgy az alapja az egyéb általánosító kirekesztéseknek: "Mindenki, bármely megkülönböztetésre, nevezetesen fajra, színre,nemre, nyelvre, vallásra, politikai vagy bármely más véleményre, nemzeti vagy társadalmi eredetre, vagyonra, születésre, vagy bármely más körülményre valótekintet nélkül hivatkozhat a jelen Nyilatkozatban kinyilvánított összes jogokra és szabadságokra." Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata szerint, amit oly előszeretettel idéztek eszmetársaival egyetemben. De úgy látszik csak a Hit Gyülekezete jogaira vonatkoztatták.
I_Isti
2016. szeptember 16. 08:02
Ez is egy olyan interjú, amit érdemes teljes terjedelmében elolvasni.
=nessuno=
2016. szeptember 15. 23:09
Hitgyüli-szadesz most kóser? Furcsa dolog a politika....
öszödibeszéd
2016. szeptember 15. 20:55
Hát igen, ezt nevezik világos érvelésnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!