Dzsihadista mise?

2016. augusztus 07. 11:02

Egy nógrádi plébános indulatosan fejtegeti a nemrégiben vértanúvá vált francia pap ürügyén, hogy bármikor fel kell áldoznunk életünket Istenért, a hazáért, így nyerhetünk örök boldogságot. Pont ezt mondják az iszlám fundamentalizmus papjai is!

2016. augusztus 07. 11:02
Kardos Gábor
Facebook

„Ezekben a percekben dzsihadista mise megy a Kossuthon. Sajnos nem vicc. Győry Csaba nógrádi plébános indulatosan fejtegeti a nemrégiben vértanúvá vált francia pap ürügyén, hogy bármikor fel kell áldoznunk életünket Istenért, a hazáért (vagy amit épp mondanak az erre felkentek...), így nyerhetünk örök boldogságot.

Álljunk meg egy szóra: pont ezt mondják az iszlám fundamentalizmus papjai!

Közben mindkét tábor elfelejti eredeti tanítását. Mert a dzsihád az iszlámban is eredetileg a bűnös ember legyőzését jelenti... saját magunkban, vagyis pont azt a spirituális küzdelmet jelenti a dzsihád, amit a kereszténységben (eredetileg) a megtérés. Ugyanaz lenne tehát a harcunk, nem egymás ellen, hanem gyarló énünk, rosszabbik önmagunk ellen. Ebben a harcban pedig jól láthatóan mindkét tábor vesztésre áll.

Egyébként saját alapítóit és jelenlegi vezetőit sem követik híven. Ezek a dzsihadizáló plébánosok ugyanúgy nem olvassák pápájuk nyilatkozatait, ahogy a gyilkolásra buzdító zug-imámok nem követik az iszlám vezetőit. A vallásháború így azt jelenti, hogy álmuszlimok harcolnak álkeresztényekkel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2016. szeptember 15. 04:22
"fel kell áldoznunk életünket Istenért, a hazáért, így nyerhetünk örök boldogságot" lehet, hogy ciki.. de a kereszténység csak Istenről ír.. különben meg abszolút nemzetközi..
egy genetikusanalattvaló
2016. augusztus 25. 16:39
"ez a kardos a gondolkozás megcsúfolása, nem is tudom, hogyan lehet ilyen buta párhuzamot vonni, a mandiner pedig képes ezzel fárasztani az olvasóit." Nem hiszem, hogy ennyire buta lenne. Ez nem buta párhuzam, ez legrosszabb szándékú aljasság.
egy genetikusanalattvaló
2016. augusztus 25. 16:39
"Álljunk meg egy szóra: pont ezt mondják az iszlám fundamentalizmus papjai!" NEM ezt mondják!!!!!!!!!!!! Azok az iszlamisták úgy áldozzák fel magukat, hogy minél több "hitetlent" vagy bárki mást öljenek meg öngyilkos merényletükkel. Hol, mikor hirdetett bárki is ilyet a keresztény vallás nevében? Soha, senki! Egyenlőséget tenni a hitért és hazáért vállalt mártíromság és az iszlamista öngyilkos merényletek közé a legsötétebb aljasság. Ez a Kardos nevű nem hiszem, hogy ezt ne tudná felfogni. Akkor viszont a legaljasabb gondolat manipulálók közé tartozik. Nem tartottam eddigi írási alapján sem intellektuális képességekkel bíró embernek, de ezen írása után a legmocskosabb firkászok közé is sorolom.
polnemkor
2016. augusztus 25. 16:37
Pontosan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!