Legyünk észnél: Illés bácsi üzlete nem cuki

2016. május 17. 17:14

Legyünk erősek: ez nem egy édes kis retró cuki, hanem igénytelen és – legalábbis a hatósági vizsgálat szerint – potenciálisan veszélyes vendéglátóipari egység. Béküljünk meg a gondolattal, hogy 1976-nak mindörökre vége.

2016. május 17. 17:14
Ablonczy Bálint
Válasz

„Adott egy cukrászda, amely még a vele rokonszenvező leírás szerint is gyanús higiéniai körülmények között, minimális választékot kínált lerobbant környezetben. A hatósági vizsgálat szerint meg konkrétan veszélyes, hogy »festéssel javított, rozsdás, így az egészségre ártalmas keverőgépben készültek a sütemények«. Ennek ellenére az ellenőrök nem záratták be az egységet, ám a tulajdonos nem a hibák kijavítása, inkább a publikum érzelmi zsarolása mellett döntött. (...)

Elindult a szokásos érzelmi hullámvasút a közösségi médiában, Gémesi György polgármester pedig jó ütemérzékkel megoldást ígért. Végszóra megjelent Hajdú Péter is, nagy hangon segítségről beszélt – ép erkölcsi érzékű ember legkésőbb ekkor menekült hanyatt-homlok a Pest Megyei Kormányhivatal Gödöllői Járási Hivatala Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály hóna alá friss levegőt szívni.

Legyünk erősek: ez nem egy édes kis retró cuki, ahol az Illés bácsi mellkasszőrével keveredett krémes majszolása közben egy pillanatra vállunkra telepedik az ifjúság kék madara. Hanem igénytelen és – legalábbis a hatósági vizsgálat szerint – potenciálisan veszélyes vendéglátóipari egység. Béküljünk meg a gondolattal, hogy 1976-nak mindörökre vége és sok felkiáltójellel, meg helyesírási hibával tarkított Facebook-posztok sem hozzák vissza – a szabályok betartása alól pedig még a bácsiság sem ad felmentést.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 332 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
boszorkánypöröly
2016. május 18. 10:43
Brrrrr... ameriaki kávét nem iszom se hidegen, se melegen, se máshogy.
vigyor
2016. május 18. 08:27
Nos, én vásároltam tőle krémest és fagyit. Nagyon-nagyon finom volt, és itt jelezném, semmi bajom nem lett tőle. Értem én, hogy valaki sikító frászt kap, ha egy cukrászdában nincs kétszáz féle sütemény, és fagylalt dönping az amerikai csokoládé ízűektől a legextrémebbekig, de engem nem zavart. Tudtam miért megyek oda, és amiért mentem az finom volt és jó.
peninsulavaldes
2016. május 17. 22:35
és egyetértek a cikkel..Illés bácsi nem áldozat
Realmadrid
2016. május 17. 21:58
Plusz ennek a Balint gyereknek meg uzennem, hogy annyira kinyitotta a zsebemben a bicskat, hogy eletemben eloszor regisztraltam ilyen oldalra es kommenteltem es elvett ezzel az eletembol 15 percet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!