Eszmei újratemetés: Göncz Árpádot nem hagyják nyugodni

2015. november 10. 12:01

Azt gondolná az ember, ennél már nincs lejjebb. És akkor jön ez a Tuareg művésznevű illető, akinek kétszáz képzeletbeli társával nem sikerült megakadályoznia, hogy a közjogi méltóságok részt vegyenek Göncz Árpád temetésén, és meghirdeti az újratemetést.

2015. november 10. 12:01
Csontos János
Magyar Idők

„Szombaton eszmeileg újratemetik Göncz Árpádot. Sok mindenkit temettek már újra ebben az országban Rákóczitól Horthyn át Nagy Imréig (hogy »Petőfi« több mint gyanús betonszarkofágjáról szót se ejtsünk); a legtöbbször pedig József Attila csontjait hurcolászták ideoda, hogy még odalenn se legyen szegénynek nyugodalma. Az újratemetésnek azonban eddig többnyire volt valami racionális indoka. Vagy külhonból, száműzetésből kellett magyar földbe hazahozni a nevezetes hamvakat, vagy – mint 1956 mártír miniszterelnökének esetében – a kezdetleges bolsevik temetkezési kultúra anomáliáit kellett legalább utólag orvosolni: mégsem européer eljárásmód arccal a földnek, kézzel, koporsó nélkül, mésszel leöntve, jeltelenül elkaparni a politikai ellenfelet. Kádár János követte el ezt a bestiális kegyeletsértést, mégsem kívántam neki, hogy így végezze: kirabolják a sírját, szétszórják a csontjait, a koponyáját pedig elvigyék perverz kabalának valami íróasztalra.

Azt gondolná az ember, ennél már nincs lejjebb. És akkor jön ez a Tuareg művésznevű illető, akinek öblös szájhősként kétszáz képzeletbeli társával nem sikerült megakadályoznia, hogy a közjogi méltóságok legalább magánemberként részt vegyenek Göncz Árpád temetésén, s most nosza, meghirdeti az újratemetést, immár a sérelmezett kegyeletlerovók nélkül. Tuaregnek neve is van: Szabó Gábor; sőt titulusa is, ékes illusztrációul, ki mindenkinek adnak e hazában doktori címet. (...)

»Magatok hajtjátok a hurokba a fejeteket, és mélyostobaságotokban még büszkék is vagytok rá« – fogalmaz Tuareg mély értelműen. Én meg azon tűnődöm, hogy immár megállíthatatlanul zajlik a demokrata jelző kiüresítése, amely a Gyurcsány–Gréczyféle Demokratikus Koalícióval kezdődött…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lilla 50
2015. november 11. 07:17
én azért a demokrata hangsor tartalmára lennék kíváncsi. Ma azt gondoljuk demokratának, aki az Egyetemes emberi jogokat fontosabbnak tartja, mint a csoportjogokat. Hogy lefordítsam: Az ember jogát az életre fontosabbnak, mint a nemzet(mint csoport) jogát a saját kerítésére. Így aztán a dk , meg az ő álláspontja tényleg eltér a mai többitől, akik ezt éppen fordítva tartják! tuareg viszont saját karrierjét tekintve szép utat tett meg a dk lejáratási kisérletét is beleértve. Így került egy platformra a cikk írójával :)
kitiltott
2015. november 11. 00:38
Cse Tuaregevera
GV0917
2015. november 10. 21:22
Na, mit szólna szegény megboldogult Seszták Ági mind ehhez? Még mindig fülembe cseng a hangja: Zsoltika,te még büszke is vagy Gyurcsányra? Akkoriban szegődött el ugyanis a Cippolához "udvari skribának és seggnyalónak....."Azóta úgy látszik, ő a kommunikációs miniszterjelöltje a Böszmének...Így van ez, mindenki lépik egyet....
Öreg
2015. november 10. 20:11
Remélem, a családnak van joga a sírtól az őrülteket eltávolítani. Mondom ezt annak ellenére, hogy se az Elnököt, se a kócos hajút nem csíptem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!