Második front

2015. június 08. 10:38

A szegényeket ma már nemigen lehet cizellált üzenetekkel megszólítani, ahhoz már túl szegények. Például az, hogy a Jobbik honnan kapja a pénzt, korántsem érdekli őket.

2015. június 08. 10:38
Galló Béla
Galló Béla
Mozgástér

A Harmadik Platform most attól rezzenhetett össze, hogy a Jobbik mostanság meghirdetett fordulata egyelőre sikeresnek tűnik, radikalizmusukat megfésülték, a szegény vidékiek rétegpártjából immár néppárttá akarnak növekedni. Mesterházy Attiláék egyik harcias ajánlata ellenük éppen az, hogy felhívják a választók figyelmét a Jobbik korábbi és mai üzenetei közötti különbségekre, hátha ezzel megakadályozhatják a szavazóbázis bővítését. A választók okulására azt kérdeznék Vona Gáboréktól, vajon a sokakat rémisztő módon trappoló Magyar Gárda és a cicás-kutyás fotók hogyan illeszthetők össze? 

Kérdés, hogy ettől a dilemmától a radikalizálódó szegények visszacsábulnak-e a szocialistákhoz?

Mert az MSZP tőlük csak a szegényeket csábíthatná vissza, a Jobbikhoz csapódó középosztályos szavazókat aligha. Az a Fidesz feladványa. A szegényeket viszont ma már nemigen lehet cizellált üzenetekkel megszólítani, ahhoz már túl szegények.

Például az, hogy a Jobbik honnan kapja a pénzt, korántsem érdekli őket, túl intellektuális probléma ez ahhoz képest, hogy a gyerekeiknek nincs mit enniük.

Az sem olyan fenemód izgalmas nekik, milyen ideológiai színezetű a rend. Lényeg, hogy rend legyen, azaz a tyúk (ha van még), ne tűnjön el a kertből. A Harmadik Platform demokratikus rendet ígérne nekik, az bizony jó lenne, bólogatnak, csak már látnánk is valamit ebből.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajkakutyus
2015. június 09. 06:26
Galló úr, jó az ha a tyúk, káposzta, meggy, fejsze és fűnyíró nem tűnik el a kertből, de az mégjobb, ha éjnek idején nem vágják el a cigányok a nagypapa torkát, és nem szúrkálják halálra a nagymamát. Az is jó lenne, ha nem a kocsmában innák el a fizetést, segélyt, családi pótlékot, mert akkor lenne hétvégénit enni a gyereknek.
2015. június 09. 00:46
Galló Béla egyre jobban összefonnyad az egyre kilátástalanabb balos várakozásában.
Toledo
2015. június 08. 22:18
"Szegény vidékiek pártjából"-Béluska elvagy Te tévedve, de nagyon, de írjad csak az ilyen megalapozottságú elemzéseidet. Választások után jogosult leszel egy köszönő levélre Vona Gábortól!" A rémísztően trappoló magyargárda"-az ám, az anyád3.14+csája Béluska! Mintegy 2.5-3 millió embert a cigánybűnözés keseríti rémíszti, a hazafias, orruknál továbblátó honfitársainkat pedig az érdekli, hogy mit készít elő a7000és 13000közötti számúra becsült, nálunk működő moszad-ügynökök népes serege.
Akitlosz
2015. június 08. 18:19
Azt hittem, hogy ebből a cikkből végre megtudom, hogy a Jobbik honnan kapja a pénzt. De persze a szerző sem tudja, csak az értelmetlen cikkíráshoz ért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!