(mi történik…)

2015. május 19. 11:28

Az igaz ember mindig a jövőre, az utódokra gondol, ha megpróbál helyesen cselekedni. A gonoszt azonban mindig csak a pillanatnyi helyzet, saját ideje, érdekei és indulatai vezérlik.

2015. május 19. 11:28
Kristóf Attila
Magyar Nemzet

Ugyanez vonatkozik – bár más értelemben – a háborúkra, ahol törvényszerűen többségükben fiatal férfiak esnek áldozatul, soha meg nem születő utódaik hosszú sorával együtt. S amikor egy migránsokkal teli hajó a tenger mélyére süllyed, a nyomorúság és a halál elől menekülők összes örököse odavész. Minden szerencsétlenség és pusztulás híre egy szempillantás alatt elér hozzánk, akár természeti katasztrófáról, akár emberi kegyetlenségről van szó, s úgy érzem immár, hogy jó hírt hallani nincs sok esélyünk. Korunkban a jó és szilárd állam, a jó kormányzás is képtelen néha megvédeni polgárait.

Európa, amely évszázadok viszályai után stabilnak látszott, ismét kezdi elveszíteni biztonságát, s nem néz szembe fölényét megalapozó cselekedeteinek következményeivel. Most ízlelhetjük meg az imperialista társadalmak »angol hidegvérét« serkentő téveszmés gyarmatosítás gyümölcseit. Mi, magyarok is, akik az egész folyamatban nem vettünk részt, s inkább elszenvedők voltunk, mint haszonélezők. Lehet-e csodálni, hogy jobb sorsot kergető honfitársainkkal teli a világ? Magyarországon pusztító erejű földrengés korunkban nem fordult elő.

De a glóbuszon, szinte apokaliptikus jelzésként, mintha megsokasodtak volna a természeti csapások. Nepálban egy ezeréves torony is ledőlt, bizonyítván, hogy a Föld nem megszokott mindennapjait éli. A mi bajaink nem rengetik meg a világot. Jó volna, ha ez a föld politikai értelemben is nyugodtabb lenne, s a gyűlölet – amelyet talán »éji homályban« késő »régi dicsőségünk« táplál, azt sugallva, hogy mi vagyunk a különbek, a jobbak – csillapodna, és végleg besimulnánk Európa népei közé. Biztonságunk és viszonylagos jólétünk, ha esetleges is, de létezik. Hogy amikor idegenségről beszélünk, magunkra miért nem gondolunk, én nem tudom…

(Részlet a minap elhunyt Kristóf Attila utolsó Magyar Nemzetben (MNO-n) megjelent tárcájából)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brókerkormány
2015. május 20. 05:06
Az igaz ember mindig a jövőre, az utódokra gondol, ha megpróbál helyesen cselekedni. Ezért ad orbán minden világítási közbeszerzés pályázatot a vejének? Ettől még nem lesz igaz ember
OberEnnsinnen
2015. május 19. 14:44
A vándorútra keltek drámája nem magyarország miatt keletkezett. Ellenben USA, Egyesült Királyság, Franciaország - nézd csak, hát nem az igazságos Antant úr-elvtárs bontakozik ki már megint a szemünk előtt? Akik szétbombázták Irakot, Líbiát, Szíriát?... És előtte, amiket tettek? 100 éve kezdték. Azóta a világ egy folyamatos háborúban áll. Az Antant úr-elvtárs mögött álló pénzeszsákok, azóta is folyamatosan "dolgoznak", akik szponzorálták a propagandát a Népek Börtöne, a Monarchia ellen, főleg ami a rossz magyarokat illeti... Ott aztán 40-50 évig puskalövés sem dördült. Azok a gaz "Népek börtöne magyarok" bezzeg nem akarták az akaratukat más népekre erőltetni. Terrorháborúkra, etnikai tisztogatásokra stb. gondolni sem mertek. Ez így nem maradhatott. S a bűnbakot is hamar megtalálták: a magyarok. Akik - egyedüliként - a legtovább ellenezték a hadüzenetet, az I. vh. létrejöttét. Ezért is kellett büntetni bennünket. Most ezek az erők egész Európát helyezik nyomás alá, mert az nem fenntartható, hogy az usabelieknek faji problémáik legyenek, egyre nagyobb mértékben, Európa meg legyen a béke szigete, mint anno a Monarchia... Orbán ezt ismerte fel, idejében. Átlát az úr-elvtársak neokon-Antant szitáján. Ezért aztán már ma Strasbourgba kell menni. Az Antant-inkvizíció elé kell állnia.
heep
2015. május 19. 12:34
"Az igaz ember mindig a jövőre, az utódokra gondol, ha megpróbál helyesen cselekedni. A gonoszt azonban mindig csak a pillanatnyi helyzet, saját ideje, érdekei és indulatai vezérlik." Így is lehet definiálni a polgári, nemzeti gondolkodókat és a libsiket. Kár érte. Tényleg az egyik üdítő kivétele volt a magyar újságíróknak. Gondolom a saját utódaiban is csak szeretetet és most végtelen hiányt hagyott.
Antigoné
2015. május 19. 12:24
Ritka etikus és normális gondolkodású ember volt, hiányozni fog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!