Orbán, a kommunista

2015. március 24. 11:59

Az ellenzéki soraiból gyakran hangzik fel az a vád a miniszterelnökkel és rendszerével szemben, hogy kommunista. De ez egy hamis álláspont.

2015. március 24. 11:59
Szabó Dániel
Munkások újságja

„Az ellenzéki polgári balközép (»szoclib«) sajtóban, egyes, liberális ellenzéki pártok (DK, Együtt, MLP) és sajnos az új tüntetésszervező civilek soraiból is gyakran hangzik fel az a vád a miniszterelnökkel és rendszerével szemben, hogy kommunista, és lényegében a rendszerváltozás előtti idők szellemét, hatalomgyakorlási módszereit hozza vissza a 21. század Magyarországára.

Távol álljon tőlem, hogy Orbán rendszerét védjem, de erről a gyakran mantrázott álláspontról ki kell jelenteni, hogy alapvetően hamis, tovább növeli a kis hazánkban uralgó ideológiai, szellemi zűrzavart és áldatlan káoszt. És még csak nem is hatékony politikailag, mert ha esetleg szerepet is játszik a Fidesz népszerűségének csökken(té)sében, akkor is csak a szélsőjobboldal pártjának, a Jobbiknak kedvez. (...)

De miért is erősíti ez a Jobbikot? Röviden azért, mert ma a megdolgozott, félretájékoztatott közvélemény szemében a Jobbik az egyetlen erő, amely mentesülhet a »kommunizmus« gyanúja alól, amit természetesen ők ki is használnak, amennyire csak lehet. A szoclib megmondó-emberek azt hiszik, hogy saját tábora előtt is hiteltelenné teszik a Fideszt, ha bebizonyítják róla, hogy valójában kommunista. Lehet, hogy ez igaz is, és a Fidesz drasztikus népszerűségvesztésében ez is benne van. Csakhogy azzal nem számolnak, hogy ettől ők még nem lesznek kevésbé komcsik egy Fidesz-szavazó szemében, akinek így egyetlen választási lehetősége marad, ha Orbánból már elege van, és ez a Jobbik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
doncamillo
2015. március 25. 09:08
Erre a baromságra csak egyet lehet mondani: idézni magát a miniszterelnököt, aki pár éve egy viszontválaszában ezt mondta: "van annak egy diszkrét bája, amikor volt kommunisták kommunistáznak"... Ennyi.
2015. március 25. 08:48
A teljes cikk a MUON.hu-n fent van.
Brigadéros
2015. március 24. 19:46
A Vona nem egy buta pasas, de ezek a jobbikos kommentelők szörnyűek. Azoknak a cuki kiskutyák is intelligensebbek náluk... Mondanivalójuk(?!) és stílusuk(?!), tényleg az alja...rosszabbak a komcsiknál is... Nem hiszem, hogy a Vona ezeket képes volna kordában tartani, ha hatalomra kerülnének...
Bokros Birka
2015. március 24. 17:18
Te kis hamis vörös Dani, hogy mit nem mondasz!:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!