Ki a felelős?

2015. január 29. 09:23

Orbán Viktor, Balog Zoltán, Rogán Antal és Harrach Péter legutóbbi nyilatkozatai látszatra egybecsengenek a nemzeti érdekkel és nyilvánvalóan alkalmasak arra, hogy a Fidesz jobbról előzze a Jobbikot.

2015. január 29. 09:23
Szunyogh Szabolcs
Szunyogh Szabolcs
Népszava

„Orbán Viktor, Balog Zoltán, Rogán Antal és Harrach Péter legutóbbi nyilatkozatai látszatra egybecsengenek a nemzeti érdekkel és nyilvánvalóan alkalmasak arra, hogy a Fidesz jobbról előzze a Jobbikot. (...)

Az az állami politika, amelyik valóban felelős az állampolgárokért, szembenéz azzal, hogy a bűnözés többféleképpen támad rá a társadalomra, és nekünk valamennyi támadási forma ellen védekeznünk kell. Nem elég börtönbe zárni a betörőket és garázdákat, azt is meg kell akadályozni, hogy betörővé vagy garázdává nevelődjenek a fiatalok. Nyilvánvaló, hogy az oktatásügy vezetői tudják ezt, és nyilvánvaló, hogy nem teszik, amit tenniük kellene, ugyanis nem hoznak létre olyan rugalmas, személyiség központú, a gyerekek sokféleségéből kiindulóan sokszínű nevelési-oktatási intézményeket, amelyek alkalmasak volnának arra, hogy a civilizáción belül tartsák a bűnözés vonzása által fenyegetett fiatalok többségét, hanem számítva a lakosság rasszista-kirekesztő érzelmű részének támogatására, a szegregációt gerjesztik. Ez politikai haszonszerzésből elkövetett bűntény, legalábbis erkölcsi értelemben.


Aki járt már Hollandiában, Nagy-Britanniában, Németországban vagy a skandináv államokban, az ottani külvárosokban működő állami iskolákban, az láthatta, tapasztalhatta, milyen széles skálája van a csakugyan, tagadhatatlanul más kultúrából érkező, és ezért a jogegyenlőségen alapuló európai társadalmakkal való találkozáskor gyakran konfliktusokba keveredő bevándorló gyerekek nevelésének. Önáltatás volna azt mondani, hogy ez mindig sikeres, de hazugság volna azt állítani, hogy mindig sikertelen. Most már lassan hat évtizede, hogy nagy létszámú muszlim bevándorlótömeg él Európában (és nemcsak muszlimok, hanem hindik és más vallásúak is), az együttélés nem problémamentes, de tény. Ahogy nincs semmiféle kapcsolat a roma identitás és a bűnözés között, az iszlám kultúra és a terrorizmus között sincs. Keresztény őseink a vallásháborúk idején a mai terrorizmusnál rettenetesebb tetteket követtek el.

A kisebbségek identitását megőrző, multikulturális társadalom akkor működőképes, ha nem sajnáljuk sem a pénzt, sem az erőfeszítést, hogy működőképessé tegyük. Ez az erőfeszítés megtérül, mert a multikulturális, emberjogi alapon működő társadalmak virágzanak és gazdagodnak, a többiek pedig szegénységbe és önkényuralomba süllyednek.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. január 29. 15:48
Ez a Népszava a Fingszava.
Ellensúly
2015. január 29. 15:32
Senki sem állította, hogy a muszlimok terroristák. Az viszont tény, hogy a multikulturalizmus rengeteg feszültséget gerjeszt, pláne egy válságban lévő régióban. (Egyébként még az illiberálisnak egyáltalán nem mondható Angela Merkel is kijelentette, hogy a multikulti megbukott.)
RPG-2
2015. január 29. 11:36
Bízzunk benne Feri szép kort fogsz megélni.. A 'számlát' neked is benyújtják. Kádár apád elmúlása sem tanulság nélküli.
Lolka-Bolka
2015. január 29. 11:01
szunyoggggggggggg elvtars az anyaddal szorakozzz, huzzatok mar el a pp.......ba .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!