Robban-e a puliszka?

2014. december 30. 06:51

Mérlegeljünk higgadtan: a rajta kívül álló okok miatt, a gazdasági válság miatt megszorításokra kényszerülő baloldali kormányzás, vagy a mostani alatt jobb az élet nálunk?

2014. december 30. 06:51
Szunyogh Szabolcs
Szunyogh Szabolcs
Népszava

„A Kárpátok géniusza, Nicolae Ceausescu mondta megvetően a saját népéről, amikor megpróbálták figyelmeztetni, hogy egy idő után a lakosság nem tűri tovább az elnyomorodást: »a puliszka nem robban«. Hát robbant. Barátaim, nem volna jó elgondolkozni egy kicsit ezen?

A nacionalista felhangoktól sem mentes gyalázkodó választási kampány idején a kormányszócsővé silányított (és brutálisan túlfinanszírozott) kormánymédia a szocialista és liberális kormányokat érzelmi alapon támadta, jól időzített akciókkal heccelve a hangulatot. Egy percig sem állítható, hogy akkor minden rendben lett volna. De talán nem megalkuvás, hanem a józanság jele, ha feltesszük magunknak a kérdést: mikor volt jobb Magyarországon élni?

Azt a kormányt száz százalékosan telibe találta a világgazdasági válság. Ez a kormány euro-milliárdokat kap az Európai Uniótól, mert ilyen támogatási ütemezésben állapodtak meg Magyarország és az Unió vezetői húsz évvel ezelőtt. Mérlegeljünk higgadtan: a rajta kívül álló okok miatt, a gazdasági válság miatt megszorításokra kényszerülő baloldali kormányzás, vagy a mostani alatt jobb az élet nálunk? Nézzük meg a számokat, az éhező gyerekek számát, a kivándorlók számát, a munkahelyek számát akkor és most.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vadjoe
2014. december 30. 17:28
2008 őszén az EU-ban két ország szorult IMF mentőövre: Magyarország és Izland. Erre nincs rajtuk kívülálló magyarázat, ezt csakis maguknak köszönhetik.
kulalak
2014. december 30. 15:12
Azt hiszem a szerző itt kommentel a Mandin néha-néha.
catalina9
2014. december 30. 14:55
bagolyvár [Hozzászóló kiszűrése] 2014. december 30. 14:36 Szemüveg-felíráshoz pedig a számtalan optika közül választhat, ők igen gyakran csinálnak ingyenes szemvizsgálat akciókat." Akkor a lába fájna Quet elvtársnak.
1234
2014. december 30. 14:51
Az ocsmány hazudozásnak az a stádiuma ez az írás, amikor a buta idióta el is hiszi a marhaságait. A szadeszmaszop akkor rabolta le, tette tönkre Magyarországot, amikor Szlovákia meglovagolta a 2000 - 2008 konjunktúrát. Undorotító tök buta belterjes féreg ez a hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!