Mindennapi demokrácia

2014. december 23. 13:08

Azt szeretném, ha az oktatásirányításban azok a pedagógiai modernizációs elvek érvényesülnének (csak jobban), amelyek annak idején, az MSZP és az SZDSZ kormányzati idején számítottak irányadóknak.

2014. december 23. 13:08
Szunyogh Szabolcs
Szunyogh Szabolcs
Népszava

„Azt szeretném, azt tartanám hasznosnak Magyarország számára, ha az oktatásirányításban azok a pedagógiai modernizációs elvek érvényesülnének (csak jobban), amelyek annak idején, az MSZP és az SZDSZ kormányzati idején számítottak irányadóknak, mert Magyarországnak egy olyan decentralizált, szülő- és tanár közeli iskolarendszerre van szüksége, amelyik a kreativitásra, a személyiség szabadságára, a modernizációra, a toleranciára épül. Ha ezeket az elveket egy konzervatív kormány követi: a demokratikus együttműködés jegyében el tudom fogadni.


És azt szeretném, már bőven túl a hatvanadik évemen, ha Magyarországnak olyan kormánya lenne, amelyikben megbízhatok. Amelyik nem keveredik korrupciós botrányokba, nem hirdet szent háborút a piacgazdaságot követő szabad világ ellen, és amelyik nem kísérletezik a sajtószabadság korlátozásával és aggályosan betartja a demokrácia minden játékszabályát. Gondolom, nem vagyok egyedül, ha azt mondom: el tudom fogadni, ha ezt a kormányt olyan konzervatív politikusok fémjelzik, akik eddigi életművükkel hitelt vívtak ki maguknak.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. december 25. 08:55
Meg Mucuska ezredes is érvényesülne.
Peter8811
2014. december 25. 08:53
A Népszava annyira hiteles, mintha Ha Adolf Hitler fémjelezte volna!
catalina9
2014. december 24. 14:02
Részlet a Sion Bölcsei c. hamisítványból 1901-ből. A hamisító egyben látnok is volt "..Hogy a gójok intézményeit ne semmisítsük meg idő előtt, nagyon óvatosan nyúlunk hozzájuk és egyelőre csak az azok mechanizmusát mozgató rugók végeit ragadtuk meg. Ezek a rugók szigorú, de igazságos rendérzékben testesültek meg, mi a liberalizmus kaotikus féktelenségével helyettesítettük őket. Kezünk benne van a törvényhozásban, a választások lebonyolításában, a sajtóban, az egyén szabadságában, mindenekfelett azonban a nevelésben és a közoktatásban, mivel ezek az igazi szabadság sarokpillérei..."
hátakkor
2014. december 23. 21:48
"Azt szeretném, ha az oktatásirányításban azok a pedagógiai modernizációs elvek érvényesülnének (csak jobban), amelyek annak idején, az MSZP és az SZDSZ kormányzati idején számítottak irányadóknak." A reményhal meg utoljára..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!