Érpatakról szóvá teszik

2014. augusztus 05. 19:20

Antiszemita sztereotípiákat kocsmai beszélgetésekben hangoztatni lehet. De ha állami szervek vezetői viselkednek ilyen módon, az nem maradhat következmények nélkül.

2014. augusztus 05. 19:20
Szunyogh Szabolcs
Szunyogh Szabolcs
Népszava

„Antiszemita sztereotípiákat kocsmai beszélgetésekben hangoztatni lehet. Szabad országban mindenki azt szeret vagy nem szeret, akit akar. De ha állami szervek vezetői viselkednek ilyen módon, az nem maradhat következmények nélkül, különben az a látszat keletkezik, hogy hivatalos véleményt hangoztattak. Érpatak polgármestere és az MTI vezetői nem maradhatnak a helyükön, mert abból az következik, hogy állami szintre emelkedett a gyűlöletkeltés, a megalapozatlan rágalmazás. Ettől a pillanattól fogva bármilyen rémisztő ostobaságot világgá lehet kürtölni azzal, hogy az valami világvégi kistelepülés eszement önkormányzatának a »közleménye«.

Ilyenekkel hisztériát lehet kelteni és mozgósítani lehet. Mint ezt most az MTI tette. Ezt az ügyet nem intézheti el a hatalom egy kézlegyintéssel, mondván már megint valami értelmiségi túlérzékenységről van szó. Ebben az országban vagyonától megfosztottak és szülőföldjéről elűztek kétszázezer német származású magyart, pedig ők ártatlanok voltak a nácik bűneiben. Tízezerszámra vették el az emberektől a lakásaikat, dobták ki őket az állásaikból és telepítették ki őket minden civilizácó nélküli helyekre pusztán azért, mert a háború előtt a középosztályhoz tartoztak. Több mint háromezer embert kivégeztek 56 után azért, mert a törvényes kormány felszólítására a demokrácia és a függetlenség védelmében léptek föl, cikket írtak vagy beszédeket tartottak. Minden ilyen jogtiprást megelőzött egy sajtókampány, a lakosság érzelmi megdolgozása. A történelemtudomány alaptételként tanítja, hogy a mintegy hatszázezer ártatlan ember rettenetes halálára, a holokausztra nem kerülhetett volna sor a Horthy-rendszerben huszonöt éven át gátlástalanul áradó rágalmazó propaganda nélkül.

Természetesen nem állítom, hogy ez az érpataki őrültség bármi effélének a nyitánya lenne. Csak kérdezem: mi az oka, hogy mindez következmények nélkül maradhat? És mit üzen nekünk ez az enigmatikus kormányzati közömbösség?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jabotinsky
2014. augusztus 06. 11:53
Ilyen esetekben mindig egy zsidó próbál igazságot tenni a saját zsidó eredetközösségét ért kritikák esetén, méghozzá "magyar hangzású" vezetéknév mimikrik mögül. INNENTŐL VÁLIK AZ EGÉSZ TELJESEN JELTELENNÉ, MIVEL MINDEN CIGÁNY A MAGA LOVÁT DICSÉRI. MIT KÉPZELTEK TI? MÁR RÉGEN ÁT KELLETT VOLNA VEGYÉK a magyarországi politikai tényezőknek Izrael első miniszterelnökének szövegét? David Ben-Gurion szocialista cionista egykori Izraeli miniszterelnök gondolatait, amely ekképpen hangzott: "Nem érdelek, hogy mi a véleményük a gojoknak a zsidókról. Minket az érdekel, amit a zsidók tesznek". A fentiek nyomán, átvéve David Ben-Gurion szocialista cionista egykori Izraeli miniszterelnök gondolatait, a magyar politikai tényezőknek meg azt kellene mondaniuk: "Nem érdelek, hogy mi a véleménye másoknak, bármelyik nagykövetnek a magyarokról, minket az érdekel, amit a magyarok gondolnak és tesznek". Méghozzá azért, mert "szabad ország az, ahol az emberek azt gondolhatják, amit akarnak és azt mondhatják ki, amit gondoltak" (Baruch Spinoza szefard zsidó gondolkodó 1675.) ÉRPATAKON EZ TÖRTÉNT! Az antiszemitizmus lényegesen csökkenne, ha a zsidóság nem a diaszpórákban, hanem egy államban élne, a saját államában, mert ez a feszültségek egyik legfőbb indukálója. Ahogy Max Nordau cionista zsidó társadalomtudós is mondta egy nép egy állam. A Magyarországon, a magyarországi galutban ideiglenesen megtelepedett zsidóságnak már rég , 1948.május 14-től Izrael zsidó nemzetállamban kellene élnie és nem itt Magyarországon. Mindenkinek sokkal jobb lenne.
Peter8811
2014. augusztus 06. 08:25
Érdekes hogy Oroszország ellen szankciókat rendelt el az eu amikor még nem tisztázódott, hogy ki lőtte le az utasgépet Izraelben meg kétezer halott teljesen tiszta hogy ki a tettes és még véletlenül sincsenek szankciók.
balbako_
2014. augusztus 06. 06:12
Mentegetik a menthetetlent. Izrael terrorállammá vált. Kénye kedve szerint bánik a palesztin őslakosokkal miközben magának fenntartja a megkínzott üldözötteknek járó piedesztát, aminek létjogosultsága az eltelt idő függvényében érthetetlen. Eddig az USA nyomására a hatalom minden országban melléjük állt. A polgároknak azonban nem tetszik a dolog és ennek egyre határozottabban hangot is adnak a világon mindenütt. A liberális diktatúra viszont minden erővel eltiporni igyekszik ezeket a hangokat látható e cikk is kísérlet erre. Ám az is valami, hogy Izrael vette a közutálatot és leállt a nyílt terrorról, a védhetetlen és megmagyarázhatatlan népirtásról.
leech
2014. augusztus 05. 23:39
Milyen szerencse,hogy Magyarországon a háborus bünök nem évülnek el.Így életük végéig üldözni fogjuk a zsidó gyilkosokat, ha beteszik a büdös lábukat a mi szép országunkba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!