Tasnádi nem Medgyessy!!! El a kezekkel az Államtitkár Úrtól!

2014. június 25. 08:47

És ezzel kit, mit védett Tasnádi? Kinek az életét mentette meg? Igen. Bizony. Orbán Viktorét.

2014. június 25. 08:47
Stumpf András
Válasz.hu

„De mit tett Tasnádi László? Mi is volt ő? Nem III/III-as volt, nem spicli! Kémelhárító, az volt. És terrorelhárító. Maga mondta múlt héten. 


Mit tett tehát? Egyértelmű: szakemberként arra ügyelt, nehogy az IRA vagy a Hamász kalamajkát okozzon, nehogy terroristák fel találják robbantani a pódiumot ott, a Hősök terén. Na, felrobbantották? Nem. Tasnádi László tehát jó szakember? Igen.

És ezzel kit, mit védett Tasnádi? Kinek az életét mentette meg? Igen. Bizony. Orbán Viktorét. S vele a demokrácia reményét, a remegő testű, épp csak születő szabadságot, amellyel egy ország vajúdott akkor, s még két zavaros évtizeden át. (...)
 
*
 
A fenti eszmefuttatás baromság, elhatárolódom tőle. Csupán azért írtam meg, mert nem született ilyen írás. Egy sem. Köszönet ezért mindazoknak, akik nem írták meg. Azoknak meg különösen, akik nevén nevezték a gyereket. Igen, a CÖF-nek is, Bayer Zsoltnak is, aki azt írta tegnapelőtt: »Valaminek azért muszáj maradnia«. Nemigen hiszem, hogy a politika visszatáncol majd, s belátja, hogy ez azért tényleg nem fér bele - arrafelé a hűség jellemzően nem elvekhez kötődik. De mi, nempolitikusok, ne gondolkodjunk a politika fejével. Most senki sem tette. Zsolt, ennyi maradt. Nem sok. Kevés. De azért valami.”  
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Babócsa
2014. június 25. 23:13
"1945. május 2-án egy csapat német rakétatudós megadta magát az amerikai hadseregnek. Vezetőjük Wernher von Braun SS-Sturmbannführer volt, aki társaival együtt az északkelet-németországi Peenemündében vezette a német Luftwaffe és a Wehrmacht számára azokat a rakétakísérleteket, melyekre mind a szovjet, mind pedig az amerikai hadsereg már korábban felfigyelt." http://bal-jobb.blogspot.com/2014/06/12-nagy-magyar-peenemunde-akcio.html
iflod 2.0
2014. június 25. 16:39
Nagyon leegyszerűsítve a dolgot az ábra a következő: Az egész politikai „elit“ a szovjet megszállók kollaboránsaival és ezek utódaiból áll, ezek bábszinháza folyik. Ezen belül különböző frakciók vannak. A balliberális tábor a rákosista ávó akoljából bújt elő, ők képezik a szintiszta, leplezetlenül ellenséges „elitet“. A rákosisták idősebbjei támogatták a Kádár-rendszert, mert attól féltek, hogy a magyar nép demokratikus választásokon nyilas kormányt fog megválasztani. Az eladósodás is a rendszer fenntartását és saját klikkjük hatalmát volt hivatva fenntartani. Egy másik részük médiahatalma, hálózata és nemzetközi kapcsolatai miatt elég erősnek érezte pozícióit ahhoz, hogy támogassa a liberális kapitalista reformokat. Nyugati támogatókat maguk mögött tudva a szovjet megszállók nyűggé váltak számukra. Az MSZP a reformkádárista, magyar proli bázisra építkezett, amely szintén a szovjet megszállás haszonélvezőjének érezte magát. Nemszeretem kényszerszövetségre léptek a rákosista ávós reformvonallal. Együtt egy komprádor burzsoáziát hoztak létre. Koalíciójuk szétesése és civakodásuk okozza gyengülésüket. A fidesz a magyar kádárista belügy kreatúrája, amelyik összeveszett az rákosista ávós reformfrakcióval és piros-fehér-zöld mezt öltve magához vonzotta a hiszékeny nemzetieket. Öncélú hatalompolitikusok, opportunisták és politikai maffiózók szövetsége egy tehetséges vezető irányítása alatt. Elemi érdekük a számonkérés elsikkasztása. A jobbik szintén a kádárista belügy kreatúrája, különféle külföldi titkosszolgálatok beépülésével. Hasznos idiótákat alkalmaznak. A jobbik feladata, hogy kontrollált mederben tartsa a radikális nemzeti vonalat. A beépült ügynökök vaskos provokációkkal, politikai pornográfiával, célzott lebuktatásokkal gondoskodnak róla, hogy soha ne válhasson túlságosan veszélyes, kormányképes erővé.
Pinter68
2014. június 25. 16:21
Gondolom, azért kissé hervasztó lehet a jobboldali véleményformálók számára a felismerés, hogy az ő fejükre (és véleményükre) éppen úgy szarik az aktuális hatalom, mint bárki máséra is. Welcome to the club, guys.
kurbitalis
2014. június 25. 15:55
Engem az érdekel, hogy vajon nem Pintér szabta-e feltételül, hogy ezt a ciklust is vállaja?! Ez esetben ez belső kompromittálásnak nézne ki. Gergényi Gyurcsány embere, Pintér Gergényi vállalkozó társa. Egyébként miért lépett volna Orbán ekkora xsapdába, hogy a belső és külső támogatóit, jelesül a szavazóit megingassa néhány hónappal a választás előtt. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ne lett volna másik, feddhetetlen, megbízható, dörzsölt szakember. Ugyanis arra hivatkozik a kormány, hogy Pintér szabadkezet kapott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!