Én is monarchiát szeretnék. Abszolút monarchiát

2014. május 24. 19:58

Főben járó bűnnek tartom, hogy az SMS és a Haza Nem Eladó jelöltjei szerencsétlenül járt emberek tízezrei hátán próbálnak felkúszni a politikába.

2014. május 24. 19:58
Szűcs Donát
Cink

„Számomra már az nehezen megbocsátható, ha a nyilvánosság elé valaki nem felkészülten lép, és olyan fokú szellemi igénytelenségről ad tanúbizonyságot, ami a magyar kereskedelmi televíziózás színvonalát ismerve is elképesztő. Kásler Árpád amatőr felolvasóestje, hőbörgése a vita szabályai miatt, a magyar nyelvtől néha egészen idegen hangsúlyozása önmagában felháborító volt. Tóth Tamásról hasonlóakat lehet elmondani, amellett, hogy mondatai többsége nem állt össze kerek egésszé.

Főben járó bűnnek tartom, hogy az SMS és a Haza Nem Eladó jelöltjei szerencsétlenül járt emberek tízezrei hátán próbálnak felkúszni abba a felsőbb osztályba, ahova remélhetőleg elégtelen eredmény miatt fel nem léphetnek soha: az Európai Parlamentbe.

Kásler Árpád a devizahitelesek kárából húzna busás hasznot, Seres Mária pártja meg elsősorban a láthatóan megviselt és lelkileg összeomlott Tóth Tamás tragédiájából. Sok a közös bennük, de egy biztosan: ezekhez a pártokhoz a szavazókat egy elemi ösztön, a bosszúvágy húzhat. Ennek kihasználása és szítása szimplán politikai bűn. (...)

Amikor Tóth Tamás a zárszónál elsírta magát a kamerák előtt, revánsot követelve fia haláláért, azzal médiatörténeti mélységekig jutott a vita. Hiába brillírozott meglepő módon Szanyi Tibor, hiába támadta a Jobbikot vehemensen Bajnai Gordon, hiába mutatta be az LMP programját érthetően és hitelesen Meszerics Tamás, még Morvai Kriszina is hiába védekezett meggyőzően: mindegyikük csak rosszul jöhet ki abból, hogy Kásler Árpáddal és Tóth Tamással egy képernyőn mutatkoztak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2014. május 26. 06:17
"...olyan fokú szellemi igénytelenségről ad tanúbizonyságot, ami a magyar kereskedelmi televíziózás színvonalát ismerve is elképesztő..." mint amikor valaki összekeveri a monarchiát a felvilágosult abszolutizmussal.
Trolleybus
2014. május 26. 02:21
Az igénytelenség igénytelensége volt ez a két szerencsétlen: a szájukból kilógó kapanyéltől érteni nem lehetett rendesen a mondanivalójukat, amit így végighallgatni szinte fizikai fájdalmat okozott. Ahogy kell el is bukták a választást.
Türelem
2014. május 25. 08:10
Az egyébként ismeretlen szerző - vagy tévedek, s naponta ír a devizások védelmében a bankok ellen felhevült sorokat? - tipikus példája az emberi sorsok iránt érzéketlen liberálisoknak. Azzal, hogy a Fidesz nem fogadta el a meghívást, már sejthető volt, hogy a tét kicsi, itt nem lesz nagy szakmai villantás. Meg egyébként is szemfényvesztés volt az egész műsor, de a mai szavazás is az. Az államfők szabadon fognak dönteni, ezt Merkel, de Orbán is világossá tette. Miért baj az, ha a képernyőn az elkorcsosult belpesti liberálisokon, a szellemileg leépült, vagy éppen rabló "baloldaliakon" kívül a magyarok valós élethelyzetét bemutató emberek is megjelennek? Igaz, retorikailag nem képzettek, de a probléma húsba vágó, amit ők mondtak, az érdekli az embereket. Ugyanis a "baloldali-liberális" jelöltek, egykori EP képviselők csak a haza lerablásában, a nemzeti érdekek elárulásában jeleskedtek. Tették ezt persze - Bajnait leszámítva - retorikai magasságokba emelkedve. No de hát nem mindenkit képeznek, mint például Bajnait amerikai pénzen helyesen beszélni. A szerző egy aljas senki, az embereknek elege van a megmondóemberekből, s lényeget eltakaró stílusgyakorlatokból, az üres, de míves beszédekből.
cutcopy
2014. május 25. 06:12
"az SMS és a Haza Nem Eladó jelöltjei szerencsétlenül járt emberek tízezrei hátán próbálnak felkúszni" És ezeket az embereket épp a "brillírozó" Szanyiék és Bajnaiék tették szerencsétlenné, akik szintúgy élősködőként vitetik magukat velük még ki tudja meddig..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!