Miben tévedtem?

2014. január 12. 17:58

Gyurcsány ötletekért nem megy a szomszédba, s egy ideig úgy látszott, hogy tudja, mitől döglik a légy.

2014. január 12. 17:58
Kristóf Attila
MNO

Hát igen! Egy időben azt hittem, hogy személyével – eljelentéktelenedése miatt – nem érdemes foglalkoznom, most be kell látnom tévedésemet. Nem vált szükségtelenné a balliberális baloldalon, bár úgy látszik, mintha azok, akiket egykor, bűvészként, a kabátujjából húzott elő, tehertételként tartják számon, aki rontja az ellenzék választási esélyeit. Néhány hónappal ezelőtt négyszázaléknyi sikert kívántam neki ugyanebből a – habár ellenkező előjelű – meggondolásból. Jelenleg azt hiszem, a választások idején a DK, elnökével együtt, oszlopos tagja lesz az ellenzéki szövetségnek, s az is könnyen elképzelhető, hogy később a most tőle ódzkodó urak visszakerülnek a kabátujjába. A kártyában a lapjárás ugyebár változik. A Demokratikus Koalíció feltört, mint Óbudán a talajvíz.

Gyurcsány az utóbbi időkben úgynevezett tényezővé vált, ami egyrészt a liberális baloldal vezetőinek gyenge képességeit, karizmahiányát bizonyítja, másrészt – a fentebb említett személyét jellemző mellékzöngével – antihősünk politikai tehetségére és a baloldali választóközönség ingatagságára utal. A magam részéről úgy látom, hogy a DK elnöke pozőr, mondhatni ripacs, a nagyobb szabású fajtából. Számomra szinte hihetetlen, hogy pofavágásai, nevetséges gesztusai és bornírt kiszólásai némelyekből rokonszenvet és egyetértést váltanak ki. Némelyek címszó alatt több ezer emberről beszélek. Egy dologban biztosan tévedtem, mégpedig abban, hogy eltűnik a politika színpadáról. Hiszen egyértelmű, hogy új színpadot ácsolt magának. Hogy vele kapcsolatban másban is tévedtem-e, én nem tudom…

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2014. január 13. 08:00
A legboldogabb az újabb méretes bukta ellenére áprilisban a nagy Összefosás pártvezetői lesznek, mert véget ér ez a kínszenvedés, amit ők összefogásnak neveznek. És ami a valójában az összefosás Orbán Viktortól nevet érdemli.
silvester
2014. január 13. 06:26
Sokmindenben.Tevedni emberi dolog.Abbab is tevedsz,hogy a jobboldal egyseges.Nem egyseges ,szethuzo,soha nem lesz kepes ugy osszefogni,osszezarni a celok erdekeben ,mint a szoci.nacik. Eros a gyanu,hogy kellemetlen dolgok erthetik meg a kaukazoson tuliakat.
ciseaux
2014. január 13. 00:41
Kristóf "Miben tévedtem?"-je egy kicsit hibás. Nerm csak ő, a teljes MN, és általában az un. jobboldali sajtó fatálisat tévedett, mikor a Gyurcsány, pláne a Bajnai, visszatértek. Permanens ellenkampány, sajtóhadjárat kellett volna ellenük, ja, és a Fidesz izélgetése, hogy ugyan hol marad az "elszámoltatás"?
tibcsike
2014. január 13. 00:36
A Fidesz tudatosan tartotta életben Gyurcsányt a "baloldal" megosztása érdekében. Most a fagyi visszanyal. Megérdemelné ez az erkölcstelen társaság, hogy mégse legyen abszolút többségük áprilisban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!