Hogyan ellensúlyozzuk az egykulcsos adó igazságtalanságát?

2014. január 02. 15:55

Aki a társadalmi szolidaritást páros lábbal taposó egykulcsos adórendszerben többletjövedelemre tett szert, ajánlja fel ezt az összeget jótékony célra!

2014. január 02. 15:55
Buday András
Polgárda
„Nem tagadom: én bizony jól jártam az egykulcsos adóval. És ahogy a kommenteket nézem, rengetegen vagyunk így. Természetesen ez a teljes népességre vetítve csak egy nagyon szűk réteg, de valahogy az internetre a szerencsésebbje ír - aki amúgy egyben gyűlöli a Fideszt, és természetesen az MSZP-SZDSZ-t se kedveli, bár 2010 előtt azért jobb volt a helyzet. Növekedtünk, és még létezett jogállam, no meg a Köztársaság is. Mindenki bevallotta: bár ő többet kap jóval (szóval nem sértődött ember vagy elfogult), de felébredt benne a lelkiismeret, és úgy érzi, hogy ő örömmel lemondana évi egy egzotikus útról (legfeljebb nem háromszor, hanem csak kétszer megy el a Maldív-szigetekre, na bumm), viszont ezzel legalább egy, hátrányos helyzetű, sokgyermekes családot segíthetne ki.

Szóval ha már ilyen sokan összegyűltünk a magyar világhálón, egy új kezdeményezést szeretnék létrehívni:

Aki a társadalmi szolidaritást páros lábbal taposó egykulcsos adórendszerben többletjövedelemre tett szert, ajánlja fel ezt az összeget jótékony célra!

Én ennek jegyében tehát havonta 72 ezer forintot fogok visszaosztani nélkülöző embertársaimnak. Senki nem akadályozhat meg ebben, még a rablóbanda Fidesz sem (akikhoz képest az MSZP bolti tolvaj volt, bár ők is elkövettek ezt-azt).

Adakozzunk, adakozzatok! Ha felülről csak a cinizmust, szakadékok mélyítését kapjuk, legyen ez is egy alulról induló, valóban vegytiszta, polgári, pártfüggetlen kezdeményezés!”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 357 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tamaas
2014. január 03. 00:26
"Aki a társadalmi szolidaritást páros lábbal taposó egykulcsos adórendszerben többletjövedelemre tett szert, ajánlja fel ezt az összeget jótékony célra! Én ennek jegyében tehát havonta 72 ezer forintot fogok visszaosztani nélkülöző embertársaimnak. Senki nem akadályozhat meg ebben, még a rablóbanda Fidesz sem (akikhoz képest az MSZP bolti tolvaj volt, bár ők is elkövettek ezt-azt)." Ez az ember nem érti a szolidaritás lényegét, ami az önkéntesség. Ebben jó az egykulcsos adó. Továbbra is lehet táplálni a "társadalmi szolidaritás eszméjét", de végre tényleg szolidaritásból, önkéntesen. Nem mellékesen annak adod oda a saját pénzed akinek akarod. Én pl. jelentősen nagyobb összeggel tudom támogatni a családomat. Akik a többkulcsos adó idején sem kaptak az államtól szinte semmit és most se kapnak. De most én adhatok nekik. Végre látom kire megy el a pénzem.
Rézvirág
2014. január 02. 23:28
Az egykulcsos adónál nincs igazságosabb. Aki 10X annyit keres, 10x többet is dob a közösbe. Ennyi.
mustarharmas
2014. január 02. 22:49
A cikk írója egy ún. "hasznos idióta". Semmit nem ért a társadalompolitikáról, a gazdaságpolitikától, viszont a hamis közhelyek iránt hajlamos lelkesedni. Tiszta komszomolista alkat....
Brigadéros
2014. január 02. 20:34
72 ezer forintot akarsz bedobni a közösbe így a választások előestéjén?! Nem kései, és álságos kicsit ez a "megvilágosodás"?! Komolyra fordítva, szerintem akkor járnál (és mi is járnánk) legjobban, ha az említett pénzt a szükséges gyógyszereidre fordítanád... :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!